ИТН са искрени в заплахите си и предупрежденията, че могат

...
ИТН са искрени в заплахите си и предупрежденията, че могат
Коментари Харесай

Цветанка Андреева: Янев представлява офицерството с антинатовски нагласи, поставя темата за излизане от алианса

" Има Такъв Народ са откровени в заканите си и предизвестията, че могат да напущат обединението. Идеологическата им устременост е обвързвана с избрана визия за районен съд Македония. Те биха изгубили освен електорална поддръжка, само че и дребната политическа еднаквост, която имат. Българска социалистическа партия съумява да извлича партийно полза от обединението. Всички решения наподобява, че са в тяхна изгода ". Това съобщи политологът Цветанка Андреева пред Нова Нюз.

Според нея Нинова е съумяла да " смаже " опцията България да помогне легално на Украйна поради електоралната поддръжка. " Властта има комфорта никой да не желае избори, само че е и пленник на рецесиите, за които те не бяха готови ", смята Андреева. Тя добави, че спадът в поддръжката за Българска социалистическа партия се дължи на основаването на партията на Стефан Янев, а Има Такъв Народ трагично се срутва. " Възраждане " краде от реториката на Българска социалистическа партия, която не може да си разреши прокремълска изразителност. С този министър председател не могат да си разрешат по подобен метод ", означи тя.

" От Българска социалистическа партия взеха националната концепция преди 30 години а доста повече националисти, което беше цялостен парадокс. Именно по тази причина и през днешния ден имаме евразийски шовинизъм. Членството на Северна Македония в Европейски Съюз не е комфортна дъвка, а патова обстановка. След 6 месеца вместо да забележим самодейна политика, която щеше да гони кабинетът, възелът е още по-затегнат. България има интерес РСМ да влезе в Европейския съюз. Натискът от Западните ни сътрудници не е толкоз рисков, колкото този от Кремъл, който има интерес да има зони на непоклатимост и да прави коридори за личната си политика. С настояването на Кирил Петков за привикване на КСНС се търси институционален излаз от рецесията и от незпазените обещания, които бяха дадени. Говореше се по какъв начин връзките сред България и Северна Македония ще се развият и ще сме доста по-добронамерени. Оказа се, че не е по този начин. На КСНС ще се приказват скрито от обществото тезите. Дебатът би трябвало да слезе при обществото, а не да остава зад закрити порти, тъй като има заплаха то да бъде подписано в клопката на личното си публично мнение. Въпросът за Северна Македония още веднъж се връща при Румен Радев, тъй като той сътвори прецедентът да се гледа при затворени порти ", разяснява политологът.

" Не би трябвало появяването на Стефан Янев да разбърка политическата сцена. Предсрочните избори ще зависи от рецесиите. Янев е следващият политически инженеринг, който има някаква електорална база. По-опасното при него е, че за първи път в българския политически спор ще бъде вкарана тематиката за излизане от НАТО. Стефан Янев стъпва на този идеологически принцип. Той беше индивидът, който не се съгласи с натовските войски на българска територия, както и с оценката на Запада, че в Украйна има война. Янев е човек, който съставлява офицерството с антинатовски настройки ", сподели още Цветанка Андреева.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР