ITF M15 Аламинос-Ларнака, полуфиналСимон-Антони Иванов – Сергей Фомин6-1, 6-7(5), 6-3Симон-Антони

...
ITF M15 Аламинос-Ларнака, полуфиналСимон-Антони Иванов – Сергей Фомин6-1, 6-7(5), 6-3Симон-Антони
Коментари Харесай

Иванов елиминира първия поставен и е на финал в Кипър


ITF M15 Аламинос-Ларнака, полуфинал

Симон-Антони Иванов – Сергей Фомин 6-1, 6-7(5), 6-3

Симон-Антони Иванов се класира за финала на M15 шампионата в Аламинос-Ларнака откакто отстрани първия подложен Сергей Фомин (№355). Българинът позволи поврат от 5-4 в тайбрека на втория сет, само че все пак продължи да се показва на високо равнище и записа подобаващ триумф. Това ще бъде първи ITF край за Иванов от 5 юни 2022, когато игра за купата на М15 конкуренцията в Будва.

Негов конкурент в заключителния конфликт ще бъде осмият в схемата Гай ден Оуден (№777).

Иванов записа повече асове (3-1) и бе доста по-резултатен при подаванията си (63-41). Българинът завоюва 63% от точките си на първи сервис (41/65) и оползотвори седем от 12-те си шанса за пробив (58%), до момента в който Фомин осъществя четири от своите единадесет брейкпойнта (36%).

Първият сет мина по превъзходен метод за Иванов, който реализира два следващи пробива и натрупа удобен задатък от 5-0. Фомин опита да отговори, само че преднината на българина към този момент бе прекомерно сериозна и той завърши без напрежение първата част при 6-1.

Във втория сет обаче узбекистанецът усъвършенства представянето си и проби за 3-1. Иванов съумя да възвърне равенството, а малко по-късно историята се повтори и българинът още веднъж навакса пасив от два гейма, откакто изостана с 3-5. В последна сметка се стигна до тайбрек, в който Иванов поведе с 5-4, само че Фомин завоюва три безответни точки и изравни резултата в мача след 7-6(5).

В заключителния сет Иванов още веднъж откри правилния темп и проби за 2-0. Последваха няколко следващи гейма, в който никой от съперниците не съумя да завоюва подаването си, преди българинът да затвърди своя пробив и да направи резултата 5-2 в своя изгода. Иванов не разреши водачеството му да бъде застрашено и запази тази разлика, триумфирайки с 6-1, 6-7(5), 6-3 след 2 часа и 40 минути игра.
Tenniskafe.com · Търпелив като магаре
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР