Италия втвърди позицията си срещу мигрантите. Рим предупреди, че може

...
Италия втвърди позицията си срещу мигрантите. Рим предупреди, че може
Коментари Харесай

ЕС може да се разпадне в рамките на година, намекна Рим

Италия втвърди позицията си против мигрантите. Рим предизвести, че може да приключи приемането на бежанци и че мигрантската рецесия слага под риск оцеляването на Европейски Съюз, осведоми Агенция Франс Прес.

Два дни преди заплануваната среща за миграцията в Брюксел, новото италианско държавно управление се закани да извърши предизборните си обещания за прекъсване на мигрантския поток. Освен това италианците заплашиха, че ще конфискуват избавителни кораби или ще им забранят да дебаркират на италиански пристанища.

 Италия желае Фронтекс в Африка, а не в морето
Италия желае Фронтекс в Африка, а не в морето

Това съобщи италианският транспортен министър Данило Тонинели

" Не можем да приемем нито един човек ", сподели вътрешният министър Матео Салвини пред немското списание " Шпигел ". " Напротив, ние желаеме да изпратим малко ", добави той.

Преди неофициалните договаряния на водачите на 16 страни членки на Европейски Съюз, поискани от Берлин, Салвини предизвести, че минимум бъдещото оцеляване на съюза е заложено на карта.

 Италия мъмри посланика на Франция
Италия мъмри посланика на Франция

След като Макрон подлага на критика политиката на Италия към мигрантите

" В рамките на година ще стане ясно дали към момента има обединена Европа , или не ", акцентира вицепремиерът на Италия пред списанието.

Предстоящите договаряния за бюджета на Европейски Съюз и изборите за Европейски парламент през 2019 година, по думите му, ще бъдат лакмусов тест " дали цялото нещо е станало безсмислено ".

Преговорите в неделя се допуска, че са подготовка за срещата на върха на Европейски Съюз в края на идната седмица, на която ще бъдат разисквани проекти за реформиране на бежанската система на съюза.

Салвини също прикани Малта да отвори пристанищата си за кораби с мигранти.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР