Италия ще търси споразумение с Европейската комисия през следващите седмици,

...
Италия ще търси споразумение с Европейската комисия през следващите седмици,
Коментари Харесай

Италия търси сделка с ЕС във връзка с публичните финанси

Италия ще търси съглашение с Европейската комисия през идващите седмици, с цел да избегне дисциплинарните ограничения на Европейския съюз за увеличението на държавния си дълг и е подготвена да прибегне до нови ограничения, в случай че те бъдат нужни, сподели италианският министър на стопанската система Джовани Триа.


Говорейки преди среща на финансовите министри от еврозоната, Триа съобщи, че сега не са нужни нови ограничения, макар че Комисията съобщи, че възходящият дълг на Италия нарушава разпоредбите на Европейски Съюз и изисква дисциплинарни дейности, осведоми Юронюз.

" Ще разбираем, че ще реализираме задачите си над недостига ", отговори Триа на въпроса какво ще каже на своите сътрудници от еврозоната по-късно през днешния ден.

" Не се нуждаем от спомагателни ограничения (но в случай че е необходимо) ще ги предприемем, с цел да поправяме бюджета “, сподели Триа.

Запитан какво ще стане до 9 юли, когато финансовите министри на Европейски Съюз ще дискутират вероятно начало на дисциплинарните дейности против Италия, Триа сподели:

" Това, което ще се случи, е да търсим договорка. "
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР