Италия ще приеме закон за правото да бъдеш забравен, касаещ

...
Италия ще приеме закон за правото да бъдеш забравен, касаещ
Коментари Харесай

Италия ще приеме закон за "правото да бъдеш забравен" за преживели рак

Италия ще одобри закон за " правото да бъдеш пропуснат ", касаещ претърпелите рак хора, даде обещание във вторник министър-председателят Джорджа Мелони, представена от " Ройтерс ".

Според деятели в Италия има повече от 900 хиляди някогашни онкоболни пациенти, които могат да се сблъскат с компликации при подписване на застраховка или взимане на заем или при кандидатстване за осиновяване заради здравната си история.

Мелони сподели в изказване, че нейното държавно управление преглежда " доста деликатно " проектозаконите за правото да бъдеш пропуснат и уточни, че е упълномощила на министъра на опазването на здравето Орацио Скилачи да наблюдава напредъка им в Народното събрание и да им предложи " нужната поддръжка ".

 Хапче против рак на белия дроб понижава на половина риска от гибел, сочи изследване Хапче против рак на белия дроб понижава на половина риска от гибел, сочи изследване

" Нашата цел е допустимо най-бързо да имаме закон, който може да даде отговори на извънредно действителен проблем, който мощно визира живота на доста италианци ", добави министър председателят.

Предложенията ще разрешат на възстановилите се от рак пациенти да не споделят информация за предходното си положение с финансови институции или с органи по осиновяването на деца, при изискване че са минали 5-10 години от края на тяхното лекуване.

Подобни закони към този момент са в действие във Франция, Люксембург, Нидерландия, Белгия и Португалия, съгласно италианската Асоциация на онкоболните пациенти, която води акция за промяната.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР