Италия ще ограничи отоплението в домовете и офисите през зимата,

...
Италия ще ограничи отоплението в домовете и офисите през зимата,
Коментари Харесай

Италия ще намалява отоплението през зимата, за да пести газ

Италия ще ограничи отоплението в домовете и офисите през зимата, с цел да пести газ и да понижи рисковете от дефицит при възможното цялостно прекъсване на съветските газови доставки, съобщи Ройтерс.

Планът на държавното управление планува температурата в жилищните и публичните здания да бъде закрепената на 19 градуса, с един по-ниско от предвижданото до момента, а в постройките с промишлено предопределение - на 17 градуса. Отоплението също така ще бъде включвано с час по-малко всеки ден.

Властите в Рим също така водят договаряния с асоциацията на индустриалците " Конфиндустрия " за в допълнение непринудено понижаване на потреблението на газ от бизнеса.

Италия се надява ограниченията да понижат потреблението на газ с 3,2 милиарда куб. метра за интервала август-март, а други 2,1 милиарда да бъдат спестени, като за производството на електричество бъдат употребявани различни горива.

Тези и някои спомагателни ограничения би трябвало да обезпечат заложеното от Европейски Съюз като цел понижение на потреблението на газ с 15 на 100 по отношение на равнището от предходната година. В началото на годината Италия внасяше към 40 на 100 от газа, който използваше, от Русия.

 

 

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР