Италия пое командването на многонационалната бойна група на НАТО в

...
Италия пое командването на многонационалната бойна група на НАТО в
Коментари Харесай

Италия поема командването на многонационалната бойна група на НАТО в България

Италия пое командването на многонационалната бойна група на НАТО в България на гала с присъединяване на българския президент Румен Радев и министъра на защитата Димитър Стоянов, министъра на защитата на Италия Лоренцо Герини и висшия главнокомандващ съюзническите сили в Европа (SACEUR), Генерал Кристофър Г. Каволи, оповестява НАТО. 

" Това е исторически ден, тъй като през днешния ден сме очевидци на нашето първо прекачване на пълномощията за командване на нова бойна група от един съдружник на различен ", сподели военачалник Каволи.

Създадена през март, бойната група в България се състои от приблизително 1100 бойци от няколко съдружници в НАТО - в това число България, Гърция, Италия и Съединените щати - и разнообразни маневри, пехота, противовъздушна защита, противотанкови и инженерни детайли.

Това е една от осемте многонационални бойни групи на НАТО; другите са в Естония, Унгария, Латвия, Литва, Полша, Румъния и Словакия. Тези бойни групи са многонационални и боеспособни, демонстрирайки силата на трансатлантическата връзка. Те работят дружно с отбранителните сили на страната хазаин, като организират учения и действия за зоркост.

Тяхното наличие ясно демонстрира, че офанзива против един съдружник ще се смята за офанзива против целия Алианс. Бойните групи на НАТО са част от най-голямото укрепване на груповата защита на НАТО от десетилетия.

Сега Италия води бойната група с 82-ри пехотен полк " Торино ", командван от полковник Франческо Алаймо.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР