Италия планира да възобнови туризма през летния сезон, но властите

...
Италия планира да възобнови туризма през летния сезон, но властите
Коментари Харесай

Италия се отваря за чужди туристи в началото на юни

Италия възнамерява да възобнови туризма през летния сезон, само че управляващите към момента не са постигнали консенсус за ориентировъчна дата.

Министърът на туризма Масимо Гаравалия е убеден, че страната би трябвало да бъде отворена допустимо най-скоро, с цел да помогне на стопанската система да се възвърне, написа в. „ Ла Стампа “.

Според него сезонът би трябвало да стартира при започване на юни. „ Всяка седмица губим част от Брутният вътрешен продукт и не можем да си го позволим повече “, акцентира министърът, добавяйки, че се надява до 2 юни, Деня на републиката, „ всичко или съвсем всичко да бъде отворено “.

„ Очевидно - споделя Гаравалия, - ще зависи от това по какъв начин ще протече акцията за имунизация, би трябвало да бъдем доста деликатни. “ Основният проблем е, че има браншове в туризма, които не могат да бъдат стартирани за една нощ, да вземем за пример, тематичните паркове и аквапарковете лишават време, с цел да възнамеряват работата по поддръжката и да правят предварителни продажби.

Според него обаче посоката към този момент е избрана: в края на месеца ще може да се отварят кафенета и заведения за хранене, след което ще стартират да работят „ зелени паспорти “. „ Това може да се направи и е уместно “, сигурен е министърът, „ тъй като в случай че други го създадат, само че ние не, вредите ще бъдат големи “.

Гаравалия също счита, че Италия може да употребява „ гръцкия модел “, като отвори обособени райони. Президентът на района Венето Лука Зая поддържа тази концепция, като съобщи, че е убеден в сезона и резервациите им към този момент нарастват. Ръководителите на Сицилия и Сардиния също оповестиха готовността си да закупят нужните дози ваксини за своя сметка, с цел да се основат коридори с обособени страни и райони, където имунизационният развой е приключен.

Но не всички харесват концепцията, някои шефове не се съгласиха с министъра на туризма, както ръководителят на района Емилия-Романия Стефано Боначини написа на страницата си във Фейсбук: „ Надявам се, че министърът на туризма Гаравалия ще отдръпна предлагането си.

Не може да има привилегировани туристически курорти за сметка на други “. Той е уверен, че е доста по-правилно да се ускори акцията за имунизиране и да се вкарат „ зелени паспорти “ на европейско равнище.

Боначини беше подсилен и от шефа на самостоятелна област Фриули - Венеция Джулия Масимилано Федрига. „ Точно в този момент, тъкмо заради компликациите, с които се сблъскваме, би трябвало да покажем на всички жители на тази страна, че има тъждество “, споделя той.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР