Италия отрече днес да е засегната от споразумението, сключено между

...
Италия отрече днес да е засегната от споразумението, сключено между
Коментари Харесай

Италия отрича да е засегната от споразумението за пренастаняване на африкански мигранти от Израел

Италия отхвърли през днешния ден да е наранена от съглашението, подписано сред Организация на обединените нации и Израел за пренастаняване на африкански мигранти в западни страни, съобщи Франс прес.

Не съществува никакво съглашение с Италия в границите на съглашението, контрактувано сред Израел и Върховният комисариат на Организация на обединените нации за бежанците по отношение на пренастаняването на тези мигранти, се споделя в изказване на италианското министерство на външните работи.

По-рано през днешния ден израелските управляващи оповестиха, че са постигнали съглашение с Организация на обединените нации, което ще разреши на минимум 16 250 африкански мигранти да отпътуват към западни страни, измежду които Италия. Според израелския министър председател Бенямин Нетаняху това съглашение ще разреши да се реалокират част от тези африкански мигранти към "развити страни, като Канада, Германия и Италия ", напомня Българска телеграфна агенция.

Германското министерство на вътрешните работи увери, че "не е осведомено с съответно искане, касаещо да се поемат грижите за бежанци, живеещи в Израел, по-специално произхождащи от африкански страни ".

Според израелското вътрешно министерство 42 000 африканки мигранти, главно от Судан и Еритрея, живеят в Израел, от които половината - дами и деца - не са наранени от този проект. Тези мигранти са пристигнали главно след 2007 година, промъквайки се през Египетски Синай. По това време границата бе едва следена. Оттогава обаче тя стана съвсем херметическа. Мигрантите са се настанили в бедните квартали на Тел Авив.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР