Италия отбелязва Международния ден за премахване на насилието срещу жени

...
Италия отбелязва Международния ден за премахване на насилието срещу жени
Коментари Харесай

Протестиращите в Италия настояват за прекратяване на насилието над жени

Италия отбелязва Международния ден за унищожаване на насилието против дами през 2023 година с огромни демонстрации в Рим и Месина в събота, 25 ноември.

Митингите идват на фона на изблик на яд и народен спор, провокирани от неотдавнашното ликвидиране на 22-годишната студентка Джулия Чекетин в северния италиански район Фриули Венеция Джулия.

Елена Чекетин, която прикани сестра й Джулия да бъде почетена с минута звук вместо безмълвие, сподели в петък, че може да участва на демонстрацията в Рим.

Организиран от феминисткото придвижване Non Una di Meno, митингът в Рим е плануван да стартира в Circus Maximus в 14.30, преди да се насочи към Piazza S. Giovanni.

Автобуси с хора би трябвало да пътуват от цяла Италия, с цел да участват на митинга в Рим, като в събота сутринта ще бъде проведена паралелна проява в сицилианския град Месина.

Италианският парламент утвърди в сряда нови ограничения за ограничение на насилието против дами след единомислеща поддръжка от Сената и Долната камара.

Сред ограниченията, които се вкарват, е акция в учебните заведения за справяне със сексизма, мачизма и психическото и физическо принуждение над дами.

Все още има на следващия ден: филмът на Паола Кортелези е шлагер в италианските кина

Протести се организират в цялата страна от предишния уикенд, когато тялото на Чекетин беше открито увито в найлон на дъното на дере покрай езеро северно от Венеция.

По натрупа й има следи от грубо ликвидиране с голям брой дълбоки прободни рани по главата и шията.

Заподозреният за убийството - някогашният другар на Чекетин Филипо Турета - беше задържан в Германия в неделя, осем дни откакто избяга от страната.

22-годишният би трябвало да бъде екстрадиран в събота, същия ден, в който Италия отбелязва Giornata Internazionale per l`Eliminazione della Violenza sulle Donne.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР