Италия остава против предложената от Европейския съюз (ЕС) мярка Евро

...
Италия остава против предложената от Европейския съюз (ЕС) мярка Евро
Коментари Харесай

Италия остава против забраната за нови коли с ДВГ в ЕС от 2035 година

Италия остава срещу препоръчаната от Европейския съюз (ЕС) мярка Евро 7 против замърсяващите коли и новите правила за CO2.

Това съобщи вицепремиерът и министър на превоза Матео Салвини на среща на съидейници по въпроса измежду транспортните министри на Европейски Съюз, която се организира в понеделник в Страсбург, заяви АНСА.

" Италианското държавно управление е изрично срещу наредбата за Евро 7, сподели Салвини. Бих добавил и моята позиция за CO2 за леки и тежкотоварни транспортни средства, в случай че не са включени биогоривата и синтетичните електронни горива ".

Салвини също прикани за по-голямо присъединяване на европейските министри на превоза за шерване на общи позиции " за отбрана на жителите, работните места и фирмите ".

Припомняме, на 1 март Италия разгласи, че гласоподава срещу европейските проекти за възбрана на продажбата на нови бензинови и дизелови коли след 12 години (от 2035 година).

Правилата, утвърдени този месец от Европейския парламент, ще изискват до 2035 година производителите на коли да реализират 100% понижение на излъчванията на CO2 от продадените нови коли, което би направило невероятно продажбата на нови транспортни средства, задвижвани с изкопаеми горива.

Страните от Европейски Съюз реализираха съглашение за възбрана на коли с термични мотори през октомври.

Германия изиска гаранции, че няма да има ограничавания за нови коли с мотори с вътрешно горене след 2035 година, в случай че те работят на горива, неутрални на CO2.

Тази смяна в последния миг изненада политиците, откакто Европейският парламент, Еврокомисията и държавите-членки на Европейски Съюз към този момент се споразумяха за новото законодателство след месеци на договаряния.

Политиката трябваше да влезе в действие след дефинитивно гласоподаване тази седмица, което беше анулирано след опозицията на Германия и към момента не е пренасрочено.

Други съперници на закона за CO2 CAR включват Чехия, Полша и други страни, измежду които и България, откакто най -голямата стопанска система в Европа му се опълчи, обявиха чиновници на Европейски Съюз - повишавайки опцията за неговото блокиране.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР