Италия обяви извънредно положение при газовите доставки заради експлозията в

...
Италия обяви извънредно положение при газовите доставки заради експлозията в
Коментари Харесай

Извънредно положение при газовите доставки в Италия заради взрива в газовия хъб в Австрия

Италия разгласи изключително състояние при газовите доставки поради детонацията в газовия терминал в Австрия.  Според проверяващите, повода за детонацията е техническа. Говорител на пожарната заяви, че детонацията е станала в сектор от газопровод, който влиза подземен и в резултат е избухнал пожар. От огъня са потърпевши коли и няколко намиращи се наоколо здания.

Огънят към този момент е овладян. При детонацията и последвалия пожар почина един човек, а 18 бяха ранени. Те бяха откарани с пет хеликоптера до прилежащи лечебни заведения. В избавителната интервенция са взели участие 200 души. На терминала работят непрекъснато към 50 души. Съоръжението е главният център за систематизиране в Австрия на газовите доставки от Русия и от Норвегия.

Италианският министър на промишлеността съобщи, че страната има съществени проблеми с доставките на газ.
По-рано австрийският регулатор „И-Контрол“ заяви за спиране на доставките на газ от Австрия за Словения и Унгария. Засегната е и Хърватия. „И-Контрол“ не дава информация по кое време ще бъдат възобновени доставките на синьо гориво.
Газовият терминал е благосъстоятелност на австрийската компания ОМV, среща се покрай границата със Словакия и е един от най-важните в Европа, като годишно през него минават към 40 милиарда кубични метра природен газ.
След детонацията в Баумгартен „Газпром“ работи по преразпределението на потоците синьо гориво, съобщи ТАСС. От съветския газов колос увериха, че вършат вероятното, с цел да подсигуряват трайния поток от доставки за клиентите си.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР