Италия кандидатства за домакинство на Европейското първенство през 2028 или

...
Италия кандидатства за домакинство на Европейското първенство през 2028 или
Коментари Харесай

Италия входира документи за домакинство на Европейското

Италия кандидатства за домакинство на Европейското състезание през 2028 или 2032 година, заяви президентът на Италианската футболна федерация Габриеле Гравина на конференция.

В Италия обмисляха и възможна кандидатура за Световното състезание през 2030 година, само че решиха, че по-малък план като Европейското ще даде на страната опцията да извърши по този начин нужната реставрация на стадионите в страната.

" Ще подадем кандидатурата си пред Изпълкома на УЕФА през март, като към момента обмисляме коя от двете варианти да изберем - Евро 2028 или 2032. Ще подходим съществено към тази цел, тъй като имаме голяма потребност от реорганизация на инфраструктурата на стадионите, да вземем за пример на тези във Флоренция, Каляри, Болоня и Бари ", сподели Гравина.
 Три години по-късно: Балотели още веднъж е част от националния тим на Италия
Три години по-късно: Балотели още веднъж е част от националния тим на Италия

31-годишният Балотели се завръща в националния тим

Някои от стадионите в Италия не са реновирани, откогато страната беше хазаин на Световното състезание през 1990 година, последният огромен футболен конгрес, който Италия провежда.

Президентът на Фиорентина Роко Комисо неведнъж показва своето отчаяние от отхвърли на политиците да му разрешат да влага в градежа на нов стадион или най-малко да реконструира " Артемио Франки ".

Още няколко народи потвърдиха желанието си да се кандидатират за Евро 2028, измежду които е взаимната кандидатура на Обединеното кралство с асоциациите на Англия, Северна Ирландия, Шотландия и Уелс дружно с Ирландия.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР