Италия изисква всички здравни работници да бъдат напълно ваксинирани срещу

...
Италия изисква всички здравни работници да бъдат напълно ваксинирани срещу
Коментари Харесай

Италия забранява на неваксинирани лекари и зъболекари да работят

Италия изисква всички здравни служащи да бъдат изцяло имунизирани против COVID-19

Около 1900 италиански лекари и зъболекари са отстранени от професионалната асоциация на страната, защото не са спазили закон, който изисква от тях да бъдат изцяло имунизирани против COVID-19, в това число и с подсилваща ваксина, оповестява АП, представена от

Това възлиза на 0,4% от членовете, само че федерацията споделя, че към 30 000 други членове към момента не са приключили имунизациите си. Федерацията означи, че някои от тях не нарушават закона, защото може да са дали позитивна проба и към момента не могат да получат ваксина или може да имат здравословни аргументи, заради които не могат да бъдат имунизирани. Други пък чакат, до момента в който дават отговор на изискванията да получат бустер доза най-малко четири месеца след последната им ваксина.

Италия изисква всички здравни служащи, учители, служители на реда, членове на въоръжените сили и тези, които дават услуги на жителите на старешки домове, да бъдат изцяло имунизирани против COVID-19. Страната също по този начин изисква всички хора на 50 или повече години да бъдат изцяло имунизирани или неотдавна възобновени от заболяване, с цел да имат достъп до услуги като публичен превоз.

Здравните служащи би трябвало да получат бустер, с цел да бъдат изцяло имунизирани, според закон, предписан от италианското държавно управление предишния месец.

Спирането на неимунизираните от професионалната федерация на лекарите "не е предопределено да бъде наказателно ", сподели Филипо Анели, президент на федерацията. "Целта е, както споделя законът, да се отбрани публичното здраве и да се поддържат съответни условия за сигурност при даване на грижи ".

За да уважи жертвата, която лекарите на Италия направиха в грижите за пациенти с COVID-19, федерацията изброява имената на всички свои членове, умряли от вируса, 366 имена.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР