Италия глобява ТикТок“, заради невъзможността ѝ адекватно да защитава малолетните

...
Италия глобява ТикТок“, заради невъзможността ѝ адекватно да защитава малолетните
Коментари Харесай

Италия глобява „ТикТок“

Италия глобява „ ТикТок “, поради невъзможността ѝ съответно да пази малолетните от евентуално нездравословно наличие.

„ Контролът от компанията върху наличието, което циркулира на платформата, е непълен, изключително във връзка с наличието, което може да заплашва сигурността на малолетните и уязвимите лица “, заяви организацията.

В допълнение „ това наличие е систематично предлагано на потребителите посредством алгоритмично профилиране, стимулирайки даже още по-голяма приложимост на обществената мрежа “.

Това се случва, откакто антитръстовата организация през февруари подреди на „ ТикТок “ да отстрани видеоклипове, показващи по какъв начин младежи правят така наречен „ Предизвикателство на френския белег “, включващо защипване на бузата, до момента в който не се образува дълготраен белег на скулата.

Разследването е разрешило да се откри отговорността на „ ТикТок “ при разпространението на наличие, обвързвано с „ Предизвикателството на френския белег “, което може да заплаши физическото и душевното здраве на потребителите, изключително на малолетните и на уязвимите групи.

Социалната платформа не е подхванала съответни ограничения за ограничение на сходно наличие, като не е спазила даже личните си насоки за изявленията.

Източник: Българска телеграфна агенция

За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Още вести четете в категория Бизнес.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР