Италия е основен икономически партньор за България, като преките чуждестранни

...
Италия е основен икономически партньор за България, като преките чуждестранни
Коментари Харесай

Вицепремиерът Нинова и Н.Пр. Джузепина Дзара обсъдиха задълбочаване на връзките между България и Италия



" Италия е главен стопански сътрудник за България, като директните задгранични вложения възлизат на над 2 милиарда евро. За нас е значимо да ускорим взаимоотношенията сред двете страни. " Това съобщи вицепремиерът и министър на стопанската система и промишлеността Корнелия Нинова на среща с изключителния и пълномощен дипломат на Италия в България Н.Пр. госпожа Джузепина Дзара.

По време на диалога бяха разисквани разнообразни сфери на взаимоотношение, а госпожа Джузепина Дзара разгласи, че италианските компании са мощно заинтригувани от вложения в жп. превоза, инфраструктура, цифровизация и от това по какъв начин държавното управление дава отговор на рецесията със спрените газови доставки от Русия.

Министър Нинова показа ограниченията, с които ръководещите подкрепят семействата и бизнеса – продължение на поддръжката за компаниите и фамилиите.

По време на срещата бе разисквана и концепцията за основаване на oбща европейска тактика във връзка с газа. Корнелия Нинова и Джузепина Дзара приказваха и за казуса с квалифицирана работна ръка, от който страдат и българските, и италианските компании.

Министър Нинова срещна италианския дипломат с опциите за инвестиция в България и показа в детайли новия указател за Индустриалните зони. „ Този указател е съгласуван с другите райони в страната ни, дава визия за демографската картина, и е един самобитен справочник за вложителя “, акцентира икономическият министър.

„ Моята цел е България да стане стратегически сътрудник на Италия за Балканите “, с решителност съобщи Н.Пр. госпожа Джузепина Дзара.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР