Италия е готова да подпише споразумение за сигурност с Украйна,

...
Италия е готова да подпише споразумение за сигурност с Украйна,
Коментари Харесай

Италия готова да подпише споразумение за сигурност с Украйна

Италия е подготвена да подпише съглашение за сигурност с Украйна , с цел да помогне на Киев да укрепи своята отбранителна промишленост и да се бори с хибридни закани като кибервойната, сподели в четвъртък външният министър Антонио Таяни , представен от " Ройтерс`.

Италия, която е ротационен ръководител на Групата на седемте огромни демокрации (G7), ще подпише двустранното съглашение , откакто, и Англия оповестиха сходни пактове, с цел да оказват помощ на Украйна да устои на нашествието на Русия.

" Никога до момента не е било толкоз значимо да се подчертае волята да се подсигурява, че нападнатият Давид има ресурсите да се отбрани против съветския Голиат ", сподели Таяни пред Народното събрание.

Той сподели, че Италия, която е одобрила осем пакета с военна помощ за Украйна след нашествието на Русия преди две години, чака да завърши пакта през идващите дни, добавяйки, че помощта на Киев е от решаващо значение за обезпечаването на " обективен и дълготраен мир ".

Съгласно съглашението Италия ще удостовери уговорките си за филантропична помощ и отбрана на сериозната инфраструктура и ще даде обещание поддръжка за напъните на Киев да одобри промени, нужни за присъединение към Европейския съюз.

Премиерът Джорджия Мелони ще ръководи видеоконферентна среща с други водачи на Г-7, с цел да обсъдят поддръжката за Украйна на 24 февруари, втората годишнина от пълномащабното навлизане.

Украинският президент Володимир Зеленски ще се причисли към срещата, която съгласно италиански дипломатически източници ще докара до взаимно изказване, в което се удостоверява поддръжката на групата за Киев.

Неотдавна подписаните съглашения с Франция и Германия не престават 10 години и включват задължения за доставка на повече оръжия и образование на бойци. Париж също по този начин се ангажира да изпрати до 3 милиарда евро военна помощ на Украйна през 2024 година

Таяни не даде финансови детайлности по отношение на съглашението на Италия, само че сподели: " Във време, когато Украйна е под непрекъснати офанзиви от Русия, това изпраща ясно обръщение, че пазиме интернационалното право ".
 Лондон: Кремъл готви руснаците за дълъг спор и съпътстващите го неволи
Лондон: Кремъл готви руснаците за дълъг спор и съпътстващите го неволи

 Русия продължава да убеждава света и себе си, че води война против груповия Запад
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР