Италианците, които са тежко засегнати от националната блокада заради най-голямата

...
Италианците, които са тежко засегнати от националната блокада заради най-голямата
Коментари Харесай

Италия обмисля въвеждане на дългова ваканция

Италианците, които са тежко наранени от националната обсада поради най-голямата зараза от ковид в Европа, могат да получат дългова " почивка " по изплащането на ипотеките си съгласно проектомерки за намаляване на икономическия удар от вируса, оповестиха министри от държавното управление, представени от Ройтерс.
Италианското държавно управление обмисля да замрази изплащането на осигурителни вноски и месечни ипотечни вноски, с цел да противодейства на икономическите последствия от коронавирусната зараза, цитира Франс прес днешно изявление на заместник-министъра на стопанската система и финансите Лаура Кастели.
Очаква се кабинетът да одобри през днешния ден декрет с поредност от стопански ограничения, предава Българска телеграфна агенция.
Управляващите също така приканиха Европейски Съюз да облекчи разпоредбите, позволявайки спомагателни държавни разноски, откакто огромна част от италианския публичен живот замря поради възбраната за излизане от у дома с изключение на при незабавни обстановки, добавя Ройтерс.
На фона на задаваща се криза ограниченията на държавното управление ще бъдат с голяма цена за третата по величина стопанска система в Еврозоната и разтревожиха финансовите пазари.
В понеделник разликата сред доходността по италианските и по немските бумаги (т. нар. спред) трансферира 200 базисни пункта за първи път от август 2019 година.
Министърът на икономическото развиване Стефано Патуанели даде обещание поддръжка за компаниите и семействата на обща стойност 10 милиарда евро, заявявайки, че това евентуално ще усили бюджетния недостиг до малко под 3 % от Брутният вътрешен продукт.
Междувременно някогашен основен икономист на италианското министерство на финансите показа тревожни прогнози през днешния ден, че изолационните ограничения в Италия против ковид орязват Брутният вътрешен продукт с към 10-15 на 100.
Предвид полупразните улици и всеобщо затворените магазини и заведения за хранене Лоренцо Кодоньо, който сега оглавява лондонския мозъчен концерн Ел Си Макро ъдвайзърс (LC Macro Advisors), е пресметнал, че дневният италиански Брутният вътрешен продукт се движи с 10 до 15 % под нормалните нива.

Дания също разгласи ограничения в поддръжка на бизнеса , обиден от въздействието на ковид.
Датският министър на финансите Николай Вамен, представен от Ройтерс, уточни, че краткотрайно ще бъде отсрочен крайният период за заплащане на налози, в това число Данък добавена стойност, от локалните компании. По думите му мярката ще обезпечи 125 милиарда датски крони (19 милиарда долара) спомагателна ликвидност за датските компании.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР