Италианците, които използват английски и други чужди думи в официални

...
Италианците, които използват английски и други чужди думи в официални
Коментари Харесай

Италия ще санкционира със солидни глоби употребата на английски думи

Италианците, които употребяват британски и други непознати думи в публични известия, могат да бъдат санкционирани с до 100 000 евро според ново законодателство, въведено от партията " Италиански братя " на министър-председателя Джорджа Мелони, заяви Си Ен Ен.

Фабио Рампели, член на долната камара на депутатите, показа закона, който е подсилен от министър-председателя. Макар че законодателството обгръща всички непознати езици, то е ориентирано по-специално против " англоманията " или потреблението на британски думи.

Според проектозакона тя " унижава и умъртвява " италианския език и се прибавя, че това е още по-лошо, защото Обединеното кралство към този момент не е част от Европейски Съюз . Законопроектът, който към момента не е импортиран за разискване в Народното събрание, изисква всеки, който заема служба в обществената администрация, да има " писмени и устни знания и да владее италиански език ".

Той също по този начин не разрешава потреблението на британски език в формалната документи, в това число " акронимите и имената " на длъжностите в фирмите, работещи в страната.

Според проектозакона задграничните юридически лица ще би трябвало да разполагат с издания на италиански език на всички вътрешни правила и трудови контракти. " Това не е единствено въпрос на мода, защото модата минава, а англоманията има последствия за цялото общество ", се споделя в проектозакона.

Първият член от законодателството подсигурява, че даже в офиси, които работят с чужденци , които не приказват италиански, главният употребен език би трябвало да бъде италианският.

Член 2 планува италианският език да стане " наложителен за популяризирането и потреблението на публични артикули и услуги на територията на страната ". Неспазването му може да докара до налагане на санкции в размер от 5 000 евро до 100 000 евро.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР