Италианското правителство реши да направи изключение от някои антиковидни правила

...
Италианското правителство реши да направи изключение от някои антиковидни правила
Коментари Харесай

Без супер зелен сертификат за някои италиански острови

Италианското държавно управление реши да направи изключение от някои антиковидни правила за жителите на дребните италиански острови. Решението бе взето ден преди в Италия от на следващия ден да се разшири използването на супер зеления документ, издаван единствено за имунизирани против ковид и на преболедували COVID-19.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 29662
От на следващия ден до края на изключителното състояние в Италия, което към този момент би трябвало да завърши на 31 март, супер зеленият документ (удостоверението за имунизирани против ковид и за преболедували COVID-19, само че не и за тестващите се с PCR тест или антигенен тест) става наложителен за хотели и други места за настаняване, за тържества след религиозни или цивилен церемонии, за изложби, за конгресни центрове, за зоните навън на заведенията за хранене, за лифтовете, за басейните, спортните зали, за груповите спортове, за спа центровете, за културните центрове, за обществените центрове, за развлекателните действия навън, съобщи Българска телеграфна агенция.

Което е най-важно от на следващия ден, 10 януари, до края на изключителното състояние, т.е. 31 март, супер зеленият документ в Италия ще се изисква за самолети, влакове и фериботи, както и за градския превоз. Именно разширението на използването на супер зеления документ във фериботите и самолетите в страната обезпокои жителите на дребните италиански острови. Франческо Дел Део, ръководител на Асоциацията на общините от дребните острови, изпрати писмо до премиера Марио Драги тази седмица, в което показваше безпокойството си от въвеждането на тази мярка.

" Морският и въздушният превоз са единствените вероятни връзки за жителите на тези острови с континентална Италия. Забраната за достъп до тези транспортни средства на хора, които нямат супер зелен документ, съставлява наложително заточение за жителите, които заради разнообразни аргументи не са били имунизирани ", споделя Дел Део.

Правителството на Драги се вслуша в думите му и издаде през днешния ден разпореждане, в което позволява някои изключения от разпоредбите. Съгласно това разпореждане за пътешестване до дребните италиански острови ще е годен и елементарен зелен документ, който може да се получи и с антигенен, или PCR  тест за ковид. Това изключение ще е единствено за пътешестване за образование или пътешестване по здравни аргументи.

Асоциацията съставлява 35 общини на 87 дребни острова, в които живеят към 240 000 души. В огромна част от тези острови няма здравни заведения. В някои от тях доктор идва единствено един път или два пъти на седмица и то единствено за няколко часа.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 29662  Намаляват валидността на документите на хората без трета доза в Гърция Намаляват валидността на документите на хората без трета доза в Гърция  Над 250 хиляди израелци са получили четвърта доза ваксина против COVID-19 Над 250 хиляди израелци са получили четвърта доза ваксина против COVID-19  В Бургас и Враца стартира имунизиране по домовете за пенсионери и мъчно преносими хора В Бургас и Враца стартира имунизиране по домовете за пенсионери и мъчно преносими хора
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР