Италианското правителство планира да се справи със сушата и недостига

...
Италианското правителство планира да се справи със сушата и недостига
Коментари Харесай

Италия планира мерки за справяне със сушата и недостига на вода

Италианското държавно управление възнамерява да се оправи със сушата и дефицита на вода с съответни ограничения, съгласно признат през вчерашния ден вечерта указ, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Плановете на кабинета на премиера Джорджа Мелони включват назначението на комисар с разширени пълномощия, както и основаването на комитет, който да управлява процеса.

В дълготраен проект ограниченията целят да усилят размера на водоемите, които могат да бъдат употребявани, и да разширят резервоарите за предпазване на дъждовна вода за селскостопански цели. 

Използването на пречистени отпадъчни води също би трябвало да се усили и държавното управление се стреми да насърчи разпространяването на съоръжения за обезсоляване на морска вода. 

Комитетът ще би трябвало да следи осъществяването на ограниченията, за които се счита, че са незабавно нужни за справяне с италианската водна рецесия, се показва в декрета.

Миналото лято най-много северните райони на страната бяха наранени от тежка суша, предизвикала съществени вреди и в земеделския бранш. 

В някои региони бе оповестена изключителна обстановка поради сушата и бяха взети ограничения за ръководство на водните запаси.

Има опасения, че обстановката би могла да е даже по-лоша тази година, като Италия към този момент заяви за дефицит на вода.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР