Италианското правителство няма намерение да продава златните резерви на италианската

...
Италианското правителство няма намерение да продава златните резерви на италианската
Коментари Харесай

Италианското правителство обеща: Няма да продадем и грам от златните резерви

Италианското държавно управление няма желание да продава златните запаси на италианската банка, с цел да запълни бюджетни дупки, декларира в сряда прочут народен представител от ръководещата партия Лигата, представен от Reuters.

" Ние не желаеме да продаваме и грам (злато) ", споделя Клаудио Борги, ръководител на бюджетната комисия на долната камара и представител на Лигата по стопански въпроси, в изявление за държавната телевизия RAI.

Лигата изготви предложение за закон, което в последна сметка ще разреши на държавното управление да продава златните запаси на страната, в случай че се извърши и смяна в конституцията - дълъг и комплициран законодателен развой.

Борги към този момент внесе законопроект, предопределен да откри, че златото е благосъстоятелност на страната, а не на Италианската централна банка, което се оспорва в Италия.

Идеята, че Италия може да продаде част от своите златни запаси, с цел да запълни бюджетните дефицити, провокира ужас в Германия, споделя немският икономист и шеф на Центъра за европейски политики Даниел Грос по същата телевизионна стратегия.

Грос прибавя: " Някои консервативни финансови кръгове считат, че Италия е на ръба на срутва и вижда своите златни запаси като единственото налично поръчителство при положение на потребност от избавяне ".

Италия е трета в света по златни запаси, след Съединени американски щати и Германия, с 2,451.8 тона към предходната година, съгласно Световния съвет по златото.

През 1976 година 543 тона златни кюлчета бяха употребявани от италианската централна банка като поръчителство за заем от немската централна банка.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР