Италианско семейство платило на украинска сурогатна майка, за да роди

...
Италианско семейство платило на украинска сурогатна майка, за да роди
Коментари Харесай

Историята на момиченце, родено от украинска сурогатна майка, потресе Италия

Италианско семейство платило на украинска сурогатна майка, с цел да роди дете, а след това го е изоставило, оповестяват италианските електронни издания, представени от Българска телеграфна агенция.
Преди 15 месеца двойка от Новара в Италия отишла в Украйна, с цел да признае публично роденото от сурогатната майка момиченце за свое.

Тогава обаче вместо да го прибере със себе си, двойката наела бавачка в Украйна и ѝ поверила бебето. Изминали 15 месеца, през които момиченцето растяло под грижите на бавачката, без родителите да го потърсят. Накрая те даже спрели да заплащат пари за издръжката му и бавачката, която била финансово затруднена, се обърнала към италианското консулство в Киев.

Задействан бил механизъм за извеждане на детето от Украйна в Италия и благодарение на доброволката от Италианския червен кръст Каролина Казини и контрольор Антонио Ричи от италианската Службата за интернационално полицейско съдействие, момиченцето, което към този момент е на съвсем 16 месеца през вчерашния ден бе доведено на миланското летище Малпенса с полет от Киев.

Биологичните родители на детето са издирени и разпитани, само че отхвърлят да го приберат. Детето е поверено на приемно семейство в региона Пиемонте и по случая е почнало следствие. В Украйна сурогатното майчинство е позволено, а занемаряване на дете, родено по този метод, не е наказуемо. Разследващите евентуално ще третират случая, потресъл Италия, като занемаряване на биологично дете.

Момиченцето има италианско поданство поради италианските си родители и осиновяването му от италианско семейство ще бъде елементарно. Участниците в извеждането на момиченцето от Украйна описват, че то е било добре гледано, а украинската му бавачка била мощно привързана към него и плакала, когато то си тръгнало.

По време на разпитите на биологичните родители е станало ясно, че в даден миг от бременността на сурогатната майка, биологичната майка е почувствала, че не може да се привърже и отгледа роденото по този метод бебе.

Сега приемното семейство в Пиемонте е наело бавачка с украински и италиански език, която ще помогне на момиченцето да се приспособява към новите условия на живот и да научи бързо италианския.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР