Италианският вътрешен министър Матео Салвини заяви, че събира правни доказателства

...
Италианският вътрешен министър Матео Салвини заяви, че събира правни доказателства
Коментари Харесай

Салвини заплаши със съд кораб, превозващ мигранти до Италия

Италианският вътрешен министър Матео Салвини съобщи, че събира правни доказателства против екипажа на избавителен транспортен съд, плаващ под холандски байрак, на фона на повишаването на апелите мигрантите да бъдат позволени, предава AFP, представена от Агенция Фокус.
" Имаме съответни данни, с цел да заявяваме, че капитанът и екипажът на Sea Watch 3 са изложили на заплаха живота на хората на борда, като не се подчинили на точните инструкции преди няколко дни да ги оставят в най-близкото пристанище, а не в Италия! " сподели Салвини. " Доказателствата ще бъдат предадени на правосъдните органи ", добави той, обвинявайки капитана и екипаж в " закононарушение и очевидно предпочитание да употребяват тези имигранти в политическа борба ".
Салвини отхвърли да отвори пристанищата за мигрантите, избавени в Средиземно море преди повече от седмица, като сподели, че корабът е имал опция да дебаркира, до момента в който е плавал през либийски, тунизийски и малтийски води. " Министърът на вътрешните работи събира доказателства, с цел да реши дали да повдигне обвинявания против целия екипаж на Sea Watch 3 за фаворизиране на незаконната имиграция, " оповестиха от министерството.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР