Италианският вътрешен министър Матео Салвини лично даде началото на операцията

...
Италианският вътрешен министър Матео Салвини лично даде началото на операцията
Коментари Харесай

Вътрешният министър на Италия разруши лично незаконни вили на мафията

Италианският вътрешен министър Матео Салвини персонално даде началото на интервенцията по разрушение на 8 нелегално издигнати вили на мафията в Рим. Така Салвини съблюдава обещанието си отпреди няколко дни.

Вътрешният министър, който е и вицепремиер на Италия - Матео Салвини, постави каска и се качи в един от булдозерите, които по-късно започнаха разрушаването на вилите. Сред последователите си Салвини е прочут като Капитанът. Той постоянно употребява мотото си - Булдозер!, и заплашва да унищожи всички противозаконни постройки в Рим. На слизане от машината министърът театралничи за фотографите и не скри задоволството си от акцията.
Матео Салвини, министър на вътрешните работи на Италия: Ще преследваме нарушителите квартал по квартал, улица след улица, вила след вила, магазин след магазин. Ето за това членът на клана Казамоника, който сутринта ме предложения на кафе, което аз отхвърлих, ще би трябвало да си откри различен с който да го пие.
Осемте вили бяха иззети след шумна и огромна акция, в която участваха 600 служители на реда. Незаконните постройки са благосъстоятелност на семейството Казамоника, която господства незаконния свят в югоизточните елементи на Рим в продължение на десетилетия. През 2015 година обаче кланът влезе във фокуса на публичното внимание с охолно заравяне на един от босовете си - под звуците на музиката от " Кръстникът " над опечалените хеликоптер разпръскваше листенца от рози. На афиш пишеше - " Ти завладя Рим, в този момент ще превземеш Рая. " През юли тази година в съборените към този момент къщи бяха задържани 33-ма членове на клана.
 © Българска телеграфна агенция / AP Photo / Gregorio Borgia
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР