Италианският тийнейджър Лоренцо Музети поднесе голямата изненада в първия кръг

...
Италианският тийнейджър Лоренцо Музети поднесе голямата изненада в първия кръг
Коментари Харесай

Италиански тийнейджър елиминира Вавринка на старта в Рим

Италианският младеж Лоренцо Музети сервира огромната изненада в първия кръг на шампионата по тенис на червени кортове от сериите " Мастърс " в Рим с награден фонд 3,854 милиона евро.

18-годишният квалификант Музети отстрани поставения под номер 10 вицешампион в конкуренцията през 2008 година Стан Вавринка (Швейцария) с 6:0, 7:6(2) след 2:24 часа игра и записа първата си победа в главната скица на съревнование на АТП.

" Гледал съм го по малкия екран и знам, че е доста сложен противник. Ще се насладя на успеха и по-късно ще мисля за идващия кръг ", разяснява представителят на домакините, първенец от Откритото състезание на Австралия за юноши през 2019 година, който чака мач против японеца Кей Нишикори.

Трикратният първенец от Големия шлем Вавринка започва кошмарно и след огромен брой непредизвикани неточности той загуби първите осем гейма в мача.

Опитният 35-годишен швейцарец въпреки всичко стартира да намира играта си и съумя да върне пробива и да изравни във втория сет при 3:3, след което се стигна до тайбрек. В него младокът още веднъж доминираше, като взе шест от първите седем разигравания по пътя си към крайния триумф.

" Първият сет беше съвсем съвършен. През втория той стартира да играе по-добре, искаше да го завоюва и да изравни резултата, само че аз сервирах в действителност доста добре. Мисля, че това беше основно за успеха ми ", съобщи Музети, който е 249-и в международната класация.

Полуфиналистът през 2014 година и номер 13 в схемата Милош Раонич (Канада) се класира за втория кръг след триумф над французина Адриан Манарино със 7:6(3), 6:2.

Раонич пласира 12 аса и не позволи брейк в мача. Той завоюва с тайбрек оспорвания първи сет, а във втория осъществя пробиви в третия и в седмия гейм, с цел да победи.

Следващият противник на канадеца ще бъде сърбинът Душан Лайович, който в профил квалификанта Алехандро Давидович Фокина (Испания) с 6:4, 6:4.

Участващият с " уайлд кард " представител на домакините Салваторе Карузо надви над квалификанта Тенис Сангрен (САЩ) с 3:6, 6:3, 7:6(4) и във втория кръг ще играе против поставения под номер 1 четирикратен отличник в шампионата Новак Джокович (Сърбия).
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР