Италианският производител на луксозни автомобили Ferrari отвори врати на новата

...
Италианският производител на луксозни автомобили Ferrari отвори врати на новата
Коментари Харесай

Ferrari отвори лаборатория за батерии, готвейки се за първи електромобил

Италианският производител на първокласни коли Ferrari отвори порти на новата си изследователска лаборатория за литиеви акумулатори, оповестяват международните медии. Това става, до момента в който компанията се готви да пусне първия си напълно електромобил до края на 2025 година.

Главният изпълнителен шеф Бенедето Виня удостовери, че компанията е на път да пусне напълно електрически модел през последното тримесечие на 2025-а. От компанията споделят още, че построяването на фабриката, където ще се създават бъдещите електрически автомобили, върви по график, като тя би трябвало да отвори през юни тази година.

Ferrari записва доходи за €1,5 милиарда през последното тримесечие на фискалната 2023 година, като общите доставки на коли възлизат на 13 663 броя за цялата година. От началото на 2024 година акциите на Ferrari, регистрирани на борсата в Ню Йорк, нарастнаха с 23,77 %.
 Ferrari ще приема заплащания в криптовалути
Ferrari ще приема заплащания в криптовалути

След претенции на клиенти

2023 година беше рекордна за Ferrari

Италианският производител на спортни и първокласни коли регистрира облага за последното тримесечие на 2023-а, която надвиши прогнозите на анализаторите на Уолстрийт за края на една рекордна година за компанията. Приходите на Ferrari за интервала възлизат на €1,52 милиарда. Те са над упованията на специалистите, които предвидиха, че постъпленията от продажби ще доближат €1,5 милиарда през последните три месеца на 2023 година.

Компанията е доставила на пазара 13 663 спортни и първокласни автомобила през предходната година, измежду които 3245 през последните три месеца на 2023 година.

Тенденцията през последните години е първокласният сегмент да пораства, макар общите стопански проблеми. Клиентите, които могат да си разрешат Ferrari, нормално не са толкоз подвластни от инфлацията и лихвените равнища при вземането на решенията си.
 Ferrari сподели нова версия на хибридния си хиперавтомобил
Ferrari сподели нова версия на хибридния си хиперавтомобил

SF90 XX, купе или роудстър, с усъвършенствана аеродинамика и мощ от 1030 конски сили
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР