Италианският проектобюджет за 2019-а година се отклонява значително от поетите

...
Италианският проектобюджет за 2019-а година се отклонява значително от поетите
Коментари Харесай

Домбровскис: Бюджетът на Италия открито оспорва бюджетните правила на ЕС

Италианският проектобюджет за 2019-а година се отклонява " доста " от поетите задължения, съобщи в петък вицепрезидентът на Европейската комисия Валдис Домбровски в изявление за всекидневника Il Sole 24 Ore, заплашвайки със пускане на процедура при несъразмерен дълг против Рим.

По-рано тази седмица държавното управление на Италия още веднъж показа на Европейската комисия своя проектобюджет за следващата година, в който бяха заложени същите догатки за стопански напредък и за бюджетен недостиг, както в първичния план, който беше отритнат от Европейска комисия с претекста, че нарушава финансовите разпоредбите на Европейски Съюз. По този метод Рим единствено усили спора с европейските управляващи в Брюксел.

" Италианското държавно управление " намерено " оспорва бюджетните правила, контрактувани от всички страни от еврозоната, като неговата политиката е " контрапродуктивна ", което тревожи вложителите и води до увеличение на доходността на облигациите ", означи Домбровскис.

Вицепрезидентът на Европейска комисия добави, че през предходните години Европейска комисия се е въздържала от стартирането на процедура при несъразмерен дълг против Италия, защото бюджетите й въпреки всичко са били в сходство с Пакта за непоклатимост на Европейски Съюз, само че в случай че нещата към този момент не стоят по този начин, тогава " би било целесъобразно " откриването на сходна наказателна процедура.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР