Италианският президент Серджо Матарела назначи бившия служител на Международния валутен

...
Италианският президент Серджо Матарела назначи бившия служител на Международния валутен
Коментари Харесай

Италианският президент назначи за временен премиер Карло Котарели

Италианският президент Серджо Матарела назначи някогашния чиновник на Международния валутен фонд Карло Котарели за краткотраен министър председател със задачата да се опита да сформира ново държавно управление и да постави завършек на политическата и конституционна рецесия в Италия, съобщи Ройтерс.

Карло Котарели сподели през днешния ден, че доста бързо ще сформира държавно управление, което ще ръководи страната до нови предварителни избори, които да се състоят през есента или при започване на идната година, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес.

"Ще показва в Народното събрание стратегия, която, в случай че завоюва поддръжката на депутатите, ще включва и одобрение на бюджета за 2019 година Тогава Народното събрание ще бъде разхлабен и ще има избори при започване на 2019 година ", сподели Котарели малко откакто президентът на страната Серджо Матарела го номинира за длъжностен министър председател. Той даде обещание неговото държавно управление да бъде политически неутрално.

"При липса на доверие (от страна на парламента) държавното управление неотложно ще подаде оставка и основната му функционалност ще бъде всекидневното ръководство на страната до провеждането на избори след месец август ", добави Котарели.

Популисткото Движение "Пет звезди " и националистическата дясна партия "Лига " дадоха да се разбере, че няма да поддържат държавното управление в Народното събрание, което значи, че това държавно управление може да бъде единствено служебно. Вчера президентът не утвърди състава на държавното управление, препоръчано от техния съдружен претендент за министър председател Джузепе Конте, който в следствие се отхвърли от мандата си да сформира държавно управление.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР