Италианският президент Серджо Матарела направи необичайна намеса в италианската политика,

...
Италианският президент Серджо Матарела направи необичайна намеса в италианската политика,
Коментари Харесай

Италианският президент се намеси в спасяването на кораб с мигранти и ядоса вътрешния министър

Италианският президент Серджо Матарела направи необикновена интервенция в италианската политика, с цел да постави завършек на спор в ръководещата коалиция за цялостен с мигранти транспортен съд, разгневявайки вътрешния министър Матео Салвини, съобщи " Ройтерс ".

Матарела се е свързал с премиера Джузепе Конте късно в четвъртък, с цел да изрази терзанието си от тежкото състояние на 67 мигранти, избавени в морето и превозени до пристанището в Сицилия, на които Салвини отхвърли позволение да бъдат свалени на сушата.

Корабът бе докаран в италианското пристанище Трапани с разрешението на транспортния министър Данило Тонинели, само че Салвини подреди никой да не го напуща до момента в който не се проучат изказванията за принудително държание на някои от мигрантите на борда.

Тонинело от антисистемното Движение " Пет звезди ", а Салвини оглавява съдружния му сътрудник дясната антиимигрантска партия " Лига ".

След като е получил телефонно позвъняване от Матарела, Конте наредил на мигрантите да бъде позволено да сляза от кораба. Салвини съобщи, че е научил за дейностите на президента със " страдание и учудване ".

Отношенията сред Салвини и Матарела постоянно са били напрегнати. Президентът има най-вече протоколна роля и се намесва в политиката единствено в изключителни условия.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР