Италианският премиер Джузепе Конте заяви днес, че икономическите санкции на

...
Италианският премиер Джузепе Конте заяви днес, че икономическите санкции на
Коментари Харесай

Конте: Икономическите санкции срещу Русия не трябва да се подновяват автоматично

Италианският министър председател Джузепе Конте съобщи през днешния ден, че икономическите наказания на Европейски Съюз против Русия не би трябвало да се възобновяват автоматизирано, съобщи Ройтерс.

Очаква се на срещата на европейските водачи в Брюксел на следващия ден и вдругиден да се вземе решение за удължение до края на януари на наложените на Русия наказания по отношение на интервенцията й в Украйна, споделиха дипломати и чиновници.

" Ние ще препотвърдим правилото, че не би трябвало да има автоматизъм при подновяването на глобите ", сподели италианският министър председател пред Народното събрание в тирада, очертаваща позициите на страната по разнообразни въпроси в навечерието на срещата на върха на Европейски Съюз.

" Трябва да бъдем доста деликатни с това. Санкциите би трябвало да са средство, а не да стават цел ", акцентира Конте. Той добави, че Италия ще обърне " огромно внимание " на ползите на своя бизнес.

Ограниченията на Европейски Съюз върху съветски компании от енергийния, отбранителния и финансовия бранш са удължавани на всеки шест месеца, откогато за първи път бяха въведени в средата на 2014 година, откакто Русия анексира Крим и стартира да оказва поддръжка на сепаратистите в Източна Украйна. Москва декларира, че в никакъв случай няма да върне Крим, а спорът в Източна Украйна лиши живота на повече от 10 000 души, като към момента стават лимитирани и спорадични конфликти, отбелязва Ройтерс. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР