Италианският премиер Джузепе Конте заяви, че се очаква до сряда

...
Италианският премиер Джузепе Конте заяви, че се очаква до сряда
Коментари Харесай

Италия ще има ново правителство до сряда

Италианският министър председател Джузепе Конте съобщи, че се чака до сряда Италия да има ново държавно управление с помощта на сполучливите договаряния сред Движение "Пет звезди " и левоцентристката Демократическа партия, съобщи ДПА.
Ако не до вторник, договарянията се чака да приключат най-късно до сряда, сподели Конте на събитие, проведено през днешния ден от изданието "Фато куотидиано ".
Макар и той да съобщи, че сред двете партии има "добър работен климат ", при договарянията за сформиране на държавното управление имаше компликации в превъзмогването на историческия конфронтация сред тези две политически сили, отбелязва ДПА. В петък "Пет звезди " даже заплашиха да изоставен договарянията.
Конте добави, че работи за кабинет, който да не е формиран единствено от мъже.
Веднага щом той сформира ново държавно управление и стратегия за ръководство, ще бъде планувана нова среща сред него и президента Серджо Матарела. Ако президентът даде утвърждението си, новият кабинет ще може да бъде гласуван в Народното събрание в петък.
Отиващият си министър на вътрешните работи на Италия Матео Салвини забрани на нов избавителен транспортен съд с мигранти да дебаркира в Италия и се възползва от въпроса за имиграцията, с цел да сложи под напън "Пет звезди " и Директива за птиците, своите съществени политически съперници, до момента в който те договарят за ново държавно управление, съобщи Ройтерс.
Салвини, който е отпред на партия "Лигата ", издаде заповед да бъде неразрешен достъпът до италианските териториални води на кораба "Алан Курди " на немската неправителствена организация "Сий ай ", който е с 13 мигранти на борда си. Това е повторно в границите на седмица, в който той се задейства, с цел да не допусне избавителни кораби да стоварят мигранти на брега.
В опит да вбие чеп сред "Пет звезди " и Директива за птиците Салвини сподели през уикенда, че новата коалиция ще постави завършек на възбраната му за плавателните съдове с мигранти, идващи от Африка, отбелязва Ройтерс.
"Ако Директива за птиците желае да отвори още веднъж вратите и да разреши бизнесът с незаконната имиграция да стартира още веднъж, тя би трябвало да каже това на италианците ", съобщи той през днешния ден.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР