Италианският премиер Джузепе Конте отправи тържествен призив към Германия за

...
Италианският премиер Джузепе Конте отправи тържествен призив към Германия за
Коментари Харесай

Конте с апел към Германия: Ако сме съюз, сега е моментът да го докажем!

Италианският министър председател Джузепе Конте насочи церемониален апел към Германия за повече европейска взаимност, с цел да се преодолее "цунамито ", провокирано от пандемията на COVID-19, която сложи Италия на колене, съобщи Българска телеграфна агенция.

"Ако сме един съюз, в този момент е моментът да го потвърдим ", написа Конте в публикация, която следва да бъде оповестен в немския седмичник "Цайт ".

"Имаме потребност от тактика за икономическо възобновяване. Всички европейски страни, без изключение, би трябвало да дадат своя принос ", прибавя италианският водач, чиято страна е една от основателките на Европейски Съюз и една от неговите опори.

Тази "солидарност (между страните членки) би трябвало да се показва в общ проект, който подсигурява, посредством прозрачността и твърдостта на всички участници, че няма да стигнем до съюз, в който по-богатите заплащат за по-бедните ", акцентира Конте.

Италия и Испания са най-тежко засегнатите от ковид европейски страни, като също така те имат нестабилни публични финанси. Те желаят сериозна финансова поддръжка от Европейски Съюз, с цел да преодолеят здравните, стопански и обществени последици от рецесията.

Подкрепяни от Франция, те желаят шерване на финансовата тежест, да вземем за пример под формата на специфични облигации, по този начин наречените коронаоблигации. Страните от Северна Европа, водени от Германия и Нидерландия, отхвърлят концепцията.

"Трябва да разгледаме подобаващите принадлежности за една необикновена обстановка и това да стане без предизвестия и налагане на несъгласие още първоначално ", споделя още Конте.

"Целта е всички дружно, ние да излезем от тази рецесия допустимо най-бързо, по-силни и по-единни ", показва той.

"Това е една ужасна обстановка, която не съм си мислил в никакъв случай, че ще преживея един ден като жител или като ръководител на министерския съвет ", признава Конте.

Той съпоставя пандемията с "цунами, което сходно на една война оставя стопанската система в руини и хората с контузии ".
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР