Италианският премиер Джузепе Конте обяви допълнително облекчаване на мерките, свързани

...
Италианският премиер Джузепе Конте обяви допълнително облекчаване на мерките, свързани
Коментари Харесай

Италия продължава с отхлабването на мерките

Италианският министър председател Джузепе Конте разгласи в допълнение облекчение на ограниченията, свързани с ковид в страната. В изказване той сподели, че управляващите поемат обмислен риск с отслабването на рестриктивните мерки.

,,Поемаме обмислен риск като знаем, че кривата на инфектираните може да се повиши още веднъж. Трябва да го приемем, другояче в никакъв случай няма да можем да подновим живота си. Не можем да си позволим да изчакаме откриването и разпространяването на ваксина, тъй като ще се окажем със мощно наранена икономическа и обществена структура``, съобщи той, представен от БНР.

Конте разгласи, че пътуването от и до страната, както и сред обособените райони, ще бъде разрешено от 3 юни, като влизащите на италианска територия няма да бъдат поставяни под карантина.

Залите за фитнес, плувните басейни и спортните центрове отварят порти на 25 май, а кината и театрите - от 15 юни.

От на следващия ден ще работят магазини и заведения за хранене, само че при съблюдаване на обществената отдалеченост. Църквата също се готви да възобнови всеобщите служби при спазване на отстоянието.

Джузепе Конте обаче предизвести, че за възобновяване на футболната Серия А би трябвало да се изчака, защото по думите му ``са нужни още гаранции``.

Клубове към този момент оферират датата 13 юни за рестартиране на шампионата, само че към момента не е ясно по какъв начин тъкмо ще се действа.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР