Италианският пилот Витантонио Лиуци, ще посети България, за да вземе участие

...
Италианският пилот Витантонио Лиуци, ще
посети България, за да вземе участие
Коментари Харесай

Витантонио Лиуци ще бъде голямата изненада на Еко 12 часа на България

Италианският водач Витантонио Лиуци, ще посети България, с цел да вземе присъединяване в първото отборно картинг съревнование за издръжливост от вида „ 24 часа на Льо Ман “.

Тонио има зад тила си 6 сезона като пилот във Формула 1. Връхна точка в кариерата му на картинг играч е 2001 година, когато печели международния картинг шампионат. Успява да победи Михаел Шумахер на собствената му писта в Германия. Пилотът е част от тимовете на Ред Бул, Торо Росо като съотборник на 4-кратния Световен Шампион във Формула 1, Себастиан Фетел, Форс Индия, ХРТ.

Също по този начин, присъединяване в ЕКО 12 часа на България, ще вземе и някогашният играч в Мото ГП, Лукаш Пешек, който ще бъде съотборник в ЕКО Рейсинг Тийм на небезизвестният мотоциклетист Мартин Чой, който има стабилен опит в надпреварите за издръжливост, с три участие на 24-те часа на Льо Ман с мотоциклети.

Витантонио Лиуци ще мери сили на Еко 12 часа на България против познати имена в моторспорта, в България и чужбина. Тоньо ще бъде в тим със Световния Шампион по картинг през 2000-та година, Колин Браун, победил Люис Хамилтън и Нико Розберг за титлата.

Надпреварата ще се организира на 16-ти септември на картинг писта Пауталия в Кюстендил и ще бъде първата по рода си у нас, като в нея ще се включат 18 тима от България и 10 интернационалните. Входът е свободен за всички искащи да се докоснат до света на моторспорта и усетят адреналина на високите скорости.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР