Италианският орган за защита на конкуренцията глоби социалната медия TikTok

...
Италианският орган за защита на конкуренцията глоби социалната медия TikTok
Коментари Харесай

Италия глоби TikTok с близо 11 млн. евро

Италианският орган за защита на конкуренцията санкции обществената медия TikTok с общо 10 милиона евро за несъответстващи инспекции на наличие, евентуално нездравословно за млади или уязвими консуматори, съобщи Ройтерс.

TikTok, благосъстоятелност на китайската компания ByteDance, и други обществени медийни компании, в това число Фейсбук и Instagram, са подложени на напън от регулаторите по целия свят да защитят малолетните консуматори.

Италианският регулатор се базира на видеоклипове, показващи младежи, изпълняващи предизвикването " френски белег ", което включва ощипване на бузите, с цел да остави трайна синина на скулата.

От TikTok показаха противоречие с наложената санкция. От там показват, че тези видеа в платформата са лимитирани за лица под 18 години.

Миналия месец италианският информационен орган AGCOM принуди TikTok да отстрани редица видеа. Регулаторът показва, че евентуално рисковите видеоклипове са били публикувани посредством логаритми за профилиране, а TikTok не е подхванал съответни ограничения, с цел да предотврати това.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР