Италианският национален отбор се наложи над Англия след изпълнение на

...
Италианският национален отбор се наложи над Англия след изпълнение на
Коментари Харесай

Италия пречупи мечтата на Англия и стъпи на европейския връх

Италианският народен тим се наложи над Англия след осъществяване на дузпи и победи с купата на Европейското състезание по футбол. 

На именития стадион " Уембли " родоначалниците на футбола поведоха против тима на Роберто Манчини с ранен гол на Люк Шоу

Левият бек на Манчестър Юнайтед се разписа още във втората минута с левия крайник след асистенция на Киърън Трипиър , отбелязвайки първия си гол с фланелката на представителния тим. 

В 67-ата минута прецизен за " Скуадра Адзура " бе бранителят на италианците Леонардо Бонучи , който се разписа след цялостен напън на тима му след гола на Люк Шоу. 

При дузпите отборът на Манчини надделя противника си с 3:2.

Италия не беше печелила този шампионат от 53 години, до момента в който " трите лъва " за първи път взеха присъединяване в решаващия мач за трофея. За последно Англия игра във край на огромен шампионат през 1966 година, когато победи на Мондиала. 



Италия завоюва финала на Европейското състезание през 1968 година, само че отстъпи в заключителните срещи през 2000 и 2012 г. 

Голът на Бонучи стана 13-и за тях, което се явява връх за италианците на огромни интернационалните шампионати. По-рано " Скуадра Адзура " бе отбелязала по 12 гола на международни шампионати - през 1934, 1982 и 2006 година Това е седмият край в историята, когато в решаващия мач тимовете не могат да излъчат победител в постоянното време. Шампионите през 1960, 1976, 1996, 2000 и 2016 бяха избрани в спомагателното време, а във финала на Евро 1968 първият мач приключи наедно и съгласно регламента два дни по-късно се организира преиграване на на мача. 

Бонучи записа името си като най-възрастния създател на гол във край на европейски шампионат. Той означи попадението си на възраст 34 години и 71 дни. 

Евро 2020 трябваше да се състои предишното лято, само че бе отсрочено поради пандемията от ковид.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР