Италианският министър-председател Джорджия Мелони и нейните коалиционни съюзници осигуриха категорични

...
Италианският министър-председател Джорджия Мелони и нейните коалиционни съюзници осигуриха категорични
Коментари Харесай

Дясната коалиция в Италия печели ключови регионални избори

Италианският министър-председател Джорджия Мелони и нейните съдружни съдружници осигуриха безапелационни изборни победи в двата най-богати района на страната в понеделник, укрепвайки позицията на десницата във властта на фона на възходящата незаинтересованост на гласоподавателите, предава Ройтерс.

По-малко от пет месеца откакто, консервативният блок взе повече от 55% от гласовете в Ломбардия , където се намира финансовата столица Милано, и към 50% в Лацио , чийто център е Рим.

" Този резултат консолидира дясноцентристите и укрепва работата на държавното управление ", написа Мелони в " Туитър ".

Това беше първият избирателен тест за Мелони, откогато тя завоюва властта предишния септември и удостовери, че към момента се радва на мощните благосклонности на гласоподавателите, подкрепена от слабата съпротива, която не съумя да събере обединен фронт в двата района.

Голямата победа обаче беше отчасти помрачена от обстоятелството, че единствено 40% от хората гласоподаваха - най-ниската изборна интензивност, записана в миналото за Лацио и Ломбардия , които дружно съставляват малко над една четвърт от италианското население.

" Жалко е, че изборната интензивност беше доста, доста ниска. Трябва да се опитаме да възстановим връзката сред жителите и институциите ", сподели пред телевизия RAI Фабио Рампели, почитан член на партията на Мелони " Италиански братя ".

Докато десните към този момент направляваха Ломбардия, те измъкнаха Лацио от ръцете на лявоцентристите, което значи, че консерваторите в този момент ръководят 15 от 20-те района на Италия , както и централното държавно управление, което им дава неповторима опция да образуват вътрешната политика.

" Италиански братя " потвърдиха позицията си на най-популярната партия в страната, спечелвайки към 33% поддръжка в Лацио и 26% в Ломбардия - в сходство с общите избори през 2022 година

Страховете в обединението обаче, че поддръжката за двете партии - съществени сътрудници на Мелони може да се разпадне, се оказаха неоснователни. Лигата на Матео Салвини укрепи позицията си в сърцето на Ломбардия, до момента в който " Форца Италия " на Силвио Берлускони елементарно изпревари противниците центристи, които ухажваха нейните последователи.
 Берлускони упрекна Зеленски за войната в Украйна Обновена
Берлускони упрекна Зеленски за войната в Украйна

Отговорът на Украйна не закъсня

Резултатът не предложи никаква разтуха на лявоцентристкия лагер, включващ Демократическата партия (ДП), Движението " 5 звезди " и по този начин наречения Трети полюс, който е разкъсван от взаимна ненавист.

" Надяваме се, че този резултат най-сетне демонстрира на " 5 звезди " и на Третия полюс, че опозицията би трябвало да бъде ориентирана против държавното управление, а не против Директива за птиците ", сподели водачът на Директива за птиците Енрико Лета.

Избирателните закони на Италия както на национално, по този начин и на районно равнище благоприятстват партии, които сплотяват сили, което значи, че съперниците на Мелони са изправени пред години в съпротива, в случай че не се научат да работят дружно.
 Италия не желае потупване по рамото от Европейски Съюз
Италия не желае потупване по рамото от Европейски Съюз

Джорджа Мелони защитавала националните интереси
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР