Италианският министър на здравеопазването заяви пред депутатите в сряда, че

...
Италианският министър на здравеопазването заяви пред депутатите в сряда, че
Коментари Харесай

Италия ще разпространи 202 милиона дози ваксина COVID-19 през 2021 г.

Италианският министър на опазването на здравето съобщи пред депутатите в сряда, че Италия ще популяризира 202,6 милиона дози ваксини COVID-19 през 2021 година в " невиждано изпитание , което ще изисква голям групов ангажимент ", оповестява АП.

Робърт Сперанца съобщи, че имунизациите няма да бъдат наложителни , само че дозите, отпуснати на Италия посредством групово съглашение за покупка на Европейски Съюз, биха били " задоволителни, с цел да се имунизира цялото население ".

Сперанца акцентира, че разпространяването на имунизациите ще зависи от регулаторното утвърждение , което към момента се чака от Европейската организация по медикаментите.
 Италия със спад на заболели и умряли през уикенда
Италия със спад на заболели и умряли през уикенда

Но специалисти предизвестиха да се съблюдават ограниченията

Очаква се първите ваксини да дойдат през януари , като се чака имунизацията на Pfizer да получи първо утвърждение от EMA до 29 декември, а Moderna - до 12 януари .

Приоритет ще бъде даден първо на фронтовите здравни служащи в Италия, по-късно на жителите на старешки домове , по-късно на възрастни хора над 80 години , преди да се реалокират към други групи като хора с медицински опасности, правоприлагащи органи, учители и чиновници в пандиза.

Сперанца сподели, че имунизациите дават " обръщение за вяра " в пандемията, която е умъртвила над 55 000 италианци, само че " към момента са нужни внимание и нерешителност ".
 Италия утвърди нова финансова помощ за бизнеса и съкратените служащи
Италия утвърди нова финансова помощ за бизнеса и съкратените служащи

Също се предлага по 1000 евро финансова помощ на служащите
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР