Италианският министър на вътрешните работи Матео Салвини каза, че е

...
Италианският министър на вътрешните работи Матео Салвини каза, че е
Коментари Харесай

Рим обвини Париж за хаоса в Либия

Италианският министър на вътрешните работи Матео Салвини сподели, че е подготвен " скоро " да посети още веднъж либийската столица Триполи, където се водят кръвопролитни боеве, и насочи ново обвиняване против Франция за ролята й в хаоса, превзел страната, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

" Италия би трябвало да остане основна фигура в процеса на стабилизация в Средиземноморието ", съобщи тази заран в Туитър във връзка с Либия водачът на крайнодясната партия " Лига " и мощен човек в държавното управление в Рим.

" Лично аз съм разполагаем да поема някои опасности и да се върна скоро ", добави той.

На този декор Матео Салвини показа видеоклип с изказване, направено в понеделник пред публицисти: " Очевидно има някои зад сегашните сражения. Това не става инцидентно. Страхувам се, че някой, по национални стопански аргументи, заплашва стабилността на цяла Северна Африка и затова и на Европа ".

" Мисля за някого, който отиде на война, въпреки че не трябваше да го прави. За някого, който дефинира датите за избори без да предизвестява съдружниците, Организация на обединените нации и либийците ", прибавя той във видеоклипа.

Когато публицистите питат министъра, който отхвърля да приема мигранти в италианските пристанища, дали Либия е задоволително несъмнено място, където да бъдат изпратени хората, избавени в морето, той дава отговор единствено: " Попитайте в Париж ".

В понеделник италианският министър на защитата Елизабета Трента напомни за " отговорността " на Франция за ролята й в интернационалната военна намеса против режима на полковник Кадафи през 2011 г.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР