Италианският министър на вътрешните работи Матео Пиантедоси приветства постигнатото споразумение

...
Италианският министър на вътрешните работи Матео Пиантедоси приветства постигнатото споразумение
Коментари Харесай

Италия приветства споразумението за миграцията на ЕС

Италианският министър на вътрешните работи Матео Пиантедоси приветства постигнатото съглашение за реформиране на миграционните закони на Европейски Съюз като " огромен триумф ", като съобщи, че това значи, че страните на първа линия " към този момент не се усещат сами ", съобщи Агенция Франс Прес.


" Одобрението на пакта е огромен триумф за Европа и за Италия, която към този момент ще може да разчита на нови правила за ръководство на миграционните потоци и за битка с трафикантите на хора ", съобщи Пиантедоси.

Италия от дълго време е първата точка на идване на мигрантите, които се пробват да доближат Европа, прекосявайки Средиземно море от Северна Африка, и от дълго време се оплаква, че другите страни от Европейски Съюз не вършат задоволително, с цел да оказват помощ.

Дясното държавно управление на министър-председателя Джорджа Мелони пристигна на власт предходната година с обещанието да понижи броя на разтоварванията на лодки.

Пиантедоси съобщи, че Италия е употребила " верния баланс сред отговорност и взаимност ", с цел да помогне за изработването на новите правила, които включват механизъм за взаимност, с цел да се понижи натискът върху южните страни, които изпитват огромен приток на хора.

Страните от Европейски Съюз и законодателите са предложили " уравновесено решение, тъй че граничните страни от Европейски Съюз, които са изключително изложени на миграционен напън, да не се усещат повече сами ", сподели италианският вътрешен министър.

Споразумението към момента би трябвало да бъде публично утвърдено от 27-те държави-членки на Европейски Съюз, и от Европейския парламент (ЕП), преди да влезе в законодателните актове на блока.

Реформата включва по-бърза инспекция на нелегално идващите, основаване на центрове за задържане по границите и ускорено депортиране на отхвърлените претенденти за леговище.

Преговарящите се стремяха да реализират работещо съглашение, което да може да бъде признато преди края на мандата на сегашния Екологичен потенциал през юни 2024 година

Но десетки благотворителни организации, които оказват помощ на мигрантите - в това число " Амнести интернешънъл ", " Оксфам ", " Каритас " и " Спасете децата " - разкритикуваха измененията, като обявиха в отворено писмо, че пакетът ще сътвори " жестока система ", която е неприложима./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР