Италианският министър на външните работи Антонио Таяни днес отхвърли изявлението

...
Италианският министър на външните работи Антонио Таяни днес отхвърли изявлението
Коментари Харесай

Италия: Не Рим е антируски, а Русия се противопоставя на Запада

Италианският министър на външните работи Антонио Таяни през днешния ден отхвърли изказването на съветския външен министър Сергей Лавров, че Италия оглавява напъните за подкрепяне на Украйна против Москва, тъй като й е била натрапена антируска позиция, съобщи АНСА.

Той съобщи, че не Рим е антируски, а Русия е тази, която се опълчва на Запада.

" Ние не сме антируски фронт, Русия е тази, която основава антируския фронт, тъй като нахлувайки в Украйна тя избра да наруши интернационалното право ", съобщи Таяни по телевизонната стратегия " Агора ", предавана по телевизия " РАИ Тре ".

" Ние пазиме интернационалното право, ние пазиме разпоредбите, ние пазиме една демократична страна ", добави той, представен от Българска телеграфна агенция.

" Никой не ни постанова нищо, ние сме една свободна и демократична страна, в която има парламент, който взема решение какво да прави ", акцентира той.

Лавров съобщи през вчерашния ден, че Москва е сюрпризирана, че Италия е измежду водачите в интернационалните старания в поддръжка на Украйна във войната против Русия.

" Беше изненада за нас да забележим, че Италия е един от водачите на антируския фронт ", съобщи Лавров в отговор на въпрос на АНСА по време на конференция в Москва.

Руският външен министър добави, че обича италианците и сподели, че позицията на Рим против съветската експанзия е била натрапена на Италия.

" Харесвам италианците, те си наподобяват доста с руснаците и руснаците харесват италианския метод на живот. Не мога да виждам на тях като на народ, който построява стени и бариери. Отношението на борба (с Русия) беше наложено на Европа и затова също и на Италия ", съобщи Лавров в отговор на въпроса на АНСА по време на конференцията.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР