Италианският Фиорентина и сръбският Партизан са сред възможните съперници на

...
Италианският Фиорентина и сръбският Партизан са сред възможните съперници на
Коментари Харесай

Лигата на конференциите: Фиорентина и Партизан са сред възможните съперници на Лудогорец

 Efbet Article Horizontal 1180X300
Италианският " Фиорентина " и сръбският " Партизан " са измежду вероятните противници на " Лудогорец " в плейофите в Лигата на нациите. Жребият е понеделник, 7 ноември от 15:00 часа.

" Орлите " приключиха на трето място в своята група в Лига Европа и ще играят в третия по мощ европейски шампионат. Пред отбора от Разград приключиха " Бетис " и " Рома ".

Първите дуели от плейофите ще бъдат на 16 февруари 2023 година, а реваншите - на 23 февруари.

Всички възможни противници на " Лудогорец ":

" Андерлехт " Белгия

" Базел " Швейцария

ЧФР Клуж Румъния

" Днипро-1 " Украйна

" Фиорентина " Италия

" Гент " Белгия

" Лех " Познан Полша

" Партизан " Сърбия

В урната на българския първенец са " Лацио ", АЕК Ларнака, " Бодьо/Глимт ", " Брага ", " Шериф ", " Карабах " и " Трабзонспор ".

След плейофния кръг следват 1/8-финали, където към този момент чакат спечелилите в осемте групи на Лигата на конференциите - " Истанбул Башакшехир ", " Уест Хем ", " Виляреал ", " Ница ", АЗ Алкмаар, " Юргорден ", " Сиваспор ", " Слован " Братислава.

Рома - Лудогорец 3:1: Разградчани ще играят в Лигата на конференциите

Лудогорец " отпадна от Лига Европа и ще играе в Лигата на конференциите през пролетта след трагичен мач с " Рома ". Българският първенец загуби при гостуването си в Рим на стадион " Олимпико " с 1:3 след поврат. Тимът, воден от Анте Шимунджа, се нуждаеше от победа или тъждество, само че след загубата остава трети в група С на шампионата и ще играе в 1/16-финалите на Лига на конференциите.

Двубоят беше белязан от доста мощна първа част на " Лудогорец " и доста по-слабо второ полувреме, сходно на срещата с Бетис преди седмица.

Рик Джонатан откри в 42-ата минута, само че при започване на втората част единствено за 10 минути " Рома " получи две дузпи. Капитанът на " вълците " Лоренцо Пелегрини означи и двете в 56-ата и 65-ата. Пет минути преди края на срещата Николо Дзаниоло вкара трети гол.

За похлупак българският първенец имаше анулиран гол, а приключи и с човек по-малко, откакто Оливие Вердон получи пряк червен картон.

БФС: Михайлов спря правата на петима рефери до 31 март 2023 година

Съдийската комисия към Българския футболен съюз (БФС) разгласи, че стопира правата на петима рефери до 31 март 2023 година Причината са " зачестилите случаи на неодобрение на клубове от съдийски отсъждания ".

В известие на уеб страницата на БФС се споделя, че " по персонално разпореждане на президента Борислав Михайлов ", Съдийската комисия е анализирала работата на реферите, след което идва и решението.

Извадените съдии са Ивайло Стоянов, Владимир Вълков, Георги Димитров, Иво Андреев и Димо Димов. За първите трима се оповестява, че са със спрени права, както за Първа, по този начин и за Втора лига. Андреев и Димов единствено за елитната лига. От обзор на нарядите на съдиите в последните седмици се вижда, че множеството съгрешили са били на системата за видеоповторения (VAR).

От комисията прибавят, че през януари 2023 година ранглистата на VAR арбитрите ще бъде в допълнение редуцирана.

" Семеен кодекс към БФС приканва всички рефери да положат оптимални старания за качествено показване, което да дава отговор на големите вложения в тяхното образование и развиване. "

Дейстивията на БФС идват на фона на недоволството от водещи клубове. Преди 10 дни Ботев (Пловдив) и ЦСКА-София промяна на ръководителя на Семеен кодекс Виктор Касай. В последните дни Левски изрази остра позиция против управлението на организацията и прикани за привикване на ексклузивен конгрес.

Реал Сосиедад - Манчестър Юнайтед 0:1: Червените дяволи останаха на второто място в своята група

" Манчестър Юнайтед " победи с 1:0 " Реал Сосиедад " като посетител в мач от последния кръг на група 5 в Лига Европа. Въпреки триумфа обаче, " алените дяволи " остават на второто място.

За испанците класирането на осминафинал в евротурнирите е първо от близо две десетилетия. " Юнайтед " пък ще би трябвало да мине през плейофите, където го чакат тимове като " Барселона " и " Ювентус ".

Единственото попадение на " Аноета " означи Алехандро Гарначо, който бе прецизен в 17` след подаване на Кристиано Роналдо. Така аржентинецът стана най-младият чужденец, разписвал се за 20-кратния британски първенец в Европа. До четвъртък вечер върха държеше легендата Джордж Бест.

Главен арбитър на мача бе топ реферът ни Георги Кабаков.

" Реал Сосиедад " печели групата с 15 точки и по-добри индикатори в директните дуели с " Юнайтед ", който е със същия актив. Трети е " Шериф " Тираспол с 6 точки, откакто завоюва с 1:0 като хазаин на " Омония ". Кипърският гранд остава на дъното с 0.

Джокович - Хачанов 6:4, 6:1: Жил Симон се сбогува с публиката в Париж

Бившият номер 1 в света на тениса Новак Джокович записа 11-та поредна победа в Тура, откакто надделя руснака Карен Хачанов с 6-4, 6-1 в мач от осминафиналите на Мастърса в Париж.

В повтаряне на финала на шампионата от 2018-та година, изненадващо извоюван от Хачанов, Джокович доминираше на корта и проби противника си четири пъти, с цел да стигне до чиста победа след час и 27 минути игра. По този метод сърбинът продължава похода си за рекордна седма купа в Париж, като за място на полуфиналите ще спори с младия италианец Лоренцо Музети, който победи Каспер Рууд с 4-6, 6-4, 6-4.

Намиращият се в страхотна форма Феликс Оже-Алиасим също се класира за четвъртфиналите, откакто победи френския деец Жил Симон с 6-1, 6-3. За 37-годишният Симон това бе финален мач в богатата му кариера, която включва 14 трофеи от Тура, 504 победи и постигане до номер 6 в международната класация. За Оже-Алиасим следва конфликт с американеца Франсис Тиафо, който се оправи с Алекс де Минор с 6-3, 7-6(5).

В другите два четвъртфинала в Париж ще се срещнат Карлос Алкарас - Холгер Руне и Стефанос Циципас - Томи Пол.

Швьонтек - Гарсия 6:3, 6:2: Световната №1 в тениса се класира за 1/2-финалите във Форт Уърт

Ига Швьонтек се класира за полуфиналната фаза на шампионата на WTA във Форт Уърт след безапелационен триумф над Каролин Гарсия с 6:3, 6:2. Световната №1 в тениса позволи ранен пробив, само че след това последователно откри надзор върху мача и си заслужи място измежду най-хубавите четири в конкуренцията.

В последния кръг от груповата фаза полякинята ще се изправи против Дария Касаткина.

Гарсия записа повече асове (3:1), само че Швьонтек имаше лек превес във връзка с уинърите (17:16), като в това време направи по-малко двойни (2:3) и непредизвикани неточности (8:14). Шампионката на Ролан Гарос и Откритото състезание на Съединени американски щати завоюва 74% от точките си на първи сервис (26/35) и осъществя четири от петте си шанза за пробив, до момента в който Гарсия оползотвори единствено един от своите шест брейкпойнта (17%).
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР