Италианските власти откриха телата на още пет жертви на корабокрушение

...
Италианските власти откриха телата на още пет жертви на корабокрушение
Коментари Харесай

Три седмици след корабокрушението още тела са извадени в Калабрия

Италианските управляващи откриха телата на още пет жертви на корабокрушение предишния месец край крайбрежията на Калабрия, с което броят на жертвите на едно от най-тежките миграционни бедствия в новата европейска история доближи 86.

Момче на към седем или осем години, тригодишно момиче, двама мъже и една жена са последните доказани жертви на корабокрушението на 26 февруари покрай крайбрежния град Стекато ди Кутро, сподели представител на провинциалното държавно управление в сряда.

Те са били на дървената лодка, която е тръгнала от Измир, Турция, и се е разрушила покрай брега на Калабрия в южната част на Италия при стихия с към 180 души на борда, съгласно доклад пред Народното събрание от вътрешния министър Матео Пиантедоси.

Министърът сподели, че 80 души са оживели, което значи, че към 15 остават в неопределеност. Почти три седмици след нещастието бреговата защита на Италия, пожарникарите и граничната полиция към момента ги търсят.

Полицейски катери са се пробвали да пресрещнат лодката, преди да потъне, само че не са съумели да стигнат в точния момент заради бурята. Трагедията провокира въпроси за какво корабите на бреговата защита не са по-добре оборудвани да се оправят в намерено море.

В неделя беше обявено за още 30 изчезнали мигранти, тръгнали от Либия. Останките на тяхната лодка бяха открити в морето и се счита, че евентуално и те са починали.

Премиерът Джорджия Мелони сподели на 13 март, че " държавното управление и аз самата сме упрекнати в жестоки неща, само че съвестта ми е чиста ".

Италия е подложен на рекорден миграционен напън, като съгласно държавното управление той се подклажда от съветската наемническа група " Вагнер ", като част от тактиката на Москва да отмъсти на страните, подкрепящи Украйна, заяви Ройтерс в понеделник.

" Вече е несъмнено да се каже, че експоненциалното повишаване на миграционния феномен, тръгващ от африканските крайбрежия, също е част от ясна тактика за хибридна война, която дивизията " Вагнер " ползва, употребявайки забележителната си тежест в някои африкански страни ", сподели министърът на защитата Гуидо Крозето.

Около 20 хиляди души са достигнали Италия от началото на годината - повече от три пъти повече, в сравнение с за същия интервал на 2022 година, демонстрират данни на вътрешното министерство.

Силите на Вагнер са упрекнати, че работят в няколко африкански страни, в това число Либия, Мали и Централноафриканската република.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР