Италианските власти откриха 29 милиона дози ваксина Oxford/AstraZeneca, складирани в

...
Италианските власти откриха 29 милиона дози ваксина Oxford/AstraZeneca, складирани в
Коментари Харесай

Арестуваха укрити 29 млн.дози АстраЗенека - slava.bg

Италианските управляващи откриха 29 милиона дози ваксина Oxford/AstraZeneca , складирани в индустриален обект в страната, оповестяват "Ла Стампа " и "Политико ".

Според вестника дозите евентуално идват от завода на AstraZeneca Halix в Холандия , който към момента не е утвърден за произвеждане в Европейски Съюз.

Според източници от Европейски Съюз, в началото тези дози са били предопределени за Англия, само че износът е спрян , откакто блокът вкара механизъм за ограничение на износа на ваксини.

На съвещание на парламентарната комисия във вторник генералният шеф на отдела по опазване на здравето и сигурност на храните Сандра Галина съобщи, че не е знаела за дози от AstraZeneca, напускащи блока, откакто е.

AstraZeneca не е предизвестила управляващите на Европейски Съюз за дозите, които са съхранявани на площадка за пълнене, ръководена от Catalent в град Анaни. Но след инспекция на завода в Halix, комисарят по вътрешния пазар Тиери Бретон се заинтересува къде отиват дозите, създавани в холандския обект , което го кара да предизвести италианските управляващи да прегледат въпроса.

Това изобретение е в миг, когато AstraZeneca е подложена на остра рецензия от страна на Европейската комисия поради дефицита на доставки на ваксини и не извършва първичните си цели за доставка, избрани в предварителното съглашение за покупка на Европейски Съюз.

Последното заричане е да достави през първото тримесечие на годината 30 милиона дози - съвсем равно на количеството, намерено в склада на Catalent .

Находката също съответствува с хода на , които могат да понижат износа на ваксини в Европейски Съюз за шест седмици.

Правилата са ориентирани към места като Англия и Съединени американски щати - страни, които или получават дози, направени от Европейски Съюз, само че не изпращат назад ваксини, или които са ваксинирали повече от популацията си от Европейски Съюз.
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР