Италианските власти обявиха, че са заловили кораб на германска неправителствена

...
Италианските власти обявиха, че са заловили кораб на германска неправителствена
Коментари Харесай

Скандал с германска НПО и нелегални имигранти в Италия

Италианските управляващи оповестиха, че са заловили транспортен съд на немска неправителствена организация, пренасящ незаконно бежанци.

Рано сутринта в сряда при Лампедуза италианската брегова защита спря за инспекция кораба „ Ивета” на немската неправителствена организация „ Югенд Ретте”. Плавателният съд бе съпроводен от моторни лодки на бреговата защита до пристанището, оповестява „ Ди пресе” (Die Presse).

Разследват има ли избавителни лодки - таксита за мигранти

Могерини: Европа се нуждае от имигранти

Проверката на „ Ивета” траяла 2 часа. Двама сирийски бежанци, които са открити на борда на кораба, са отведени до бежанския център на острова.

От „ Югенд Ретте” отхвърлиха известията, че италианските управляващи са „ заловили” техния транспортен съд в Средиземно море. Според немската Неправителствени организации става въпрос за рутинна инспекция.

„ Югенд Ретте” е една от неправителствените организации, които не са подписали новия Кодекс за държание в италиански води.

С него италианското държавно управление желае по-добро контролиране на спасяването на мигрантите в Средиземноморието. Много Неправителствени организации обаче за загрижени, че документът нарушава тяхната самостоятелност.

От тях се желае да разкрият източниците си на финансиране, да слагат устройства за локализиране на корабите си и да не доближават крайбрежията на Либия.

Италианското държавно управление заплаши с последици неправителствените организации, които не са подписали кодекса.

Прокуратурата в Италия разгласи, че активността на Неправителствени организации постоянно се финансира с порочни практики и в действителност е част от незаконните канали за имигранти.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР