Италианските власти не изключват обявяването на извънредно положение във връзка

...
Италианските власти не изключват обявяването на извънредно положение във връзка
Коментари Харесай

Италия може да обяви извънредно положение заради проблеми с миграцията

Италианските управляващи не изключват оповестяването на изключително състояние по отношение на казуса с миграцията. Това заяви във вторник министърът на гражданската отбрана и морската политика Нело Мусумечи.

„ Това е доста евентуално. Говорим за феномен, който в никакъв случай не е бил виждан в предишното. Сицилия, Лампедуза, Калабрия, Пулия не могат да се оправят сами с тази изключителна обстановка. Трябва да се прибегне до изключителни ограничения ”, сподели той пред Радио 1.

Според телевизионния канал Rai News 24, сред 7 и 10 април към три хиляди души са били избавени по време на интервенции в Средиземно море край крайбрежията на Калабрия и Сицилия. Според известия в медиите казусът с миграцията ще бъде разискван на съвещание на италианския Министерски съвет във вторник. Властите на републиката неведнъж са заявявали нуждата от общоевропейски решения на казуса с миграцията.

На 9 март италианското държавно управление утвърди декрет, който планува по-строги санкции - до 30 години затвор за трафикантите на мигранти по море. Темата за миграцията още веднъж се изостри по отношение на последната покруса край крайбрежията на италианския южен район Калабрия. При корабокрушението на 26 февруари починаха минимум 90 души.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР