Италианските служби разкрили бази на радикални ислямисти в Сърбия и

...
Италианските служби разкрили бази на радикални ислямисти в Сърбия и
Коментари Харесай

Турски паспорти за терористите на път за Европа през Балканите

Италианските служби разкрили бази на радикални ислямисти в Сърбия и Турция
Рим с изключителни ограничения за защита на границите и историческите монументи

“Мюсюл­мански бойци ” минават границите като мигранти

Фалшивите паспорти на страни от Европейски Съюз, открити у подвизаващи се в Западна Европа ислямски терористи, са създадени в Турция, настояват италианските разследващи служби в отчет до държавното управление.

Според разведките на Рим след направата им в противозаконни печатници в Истанбул и други градове, документите били продавани на мигранти, които употребявали балканския маршрут, с цел да преминат италианската граница. “Клиентите ” най-често били елементарни незаконни имигранти, само че измежду тях имало и “мюсюлмански бойци ”, чиято задача била да попълнят клетките на терора в западната част на Стария континент. Италианските “агенти 007 ” изясняват в отчета си до кабинета на Джорджа Мелони, възложен в обобщение на медиите, че “транзитните страни ”, където радикализираните ислямисти престояват за отмора и в допълнение образование, преди да тръгнат за “местоназначението си ”, били Турция и Сърбия.

Основният извод в документа е, че източната сухопътна граница на Италия със Словения сега е най-изложена на опасността от навлизане на ислямски терористи. Открай време контролът там бил доста комплициран заради огромния ежедневен поток от приходящи служащи в индустриалните предприятия и в туристическите комплекси сред Триест и Венеция.

Освен това разкриването на радикализираните ислямисти от Близкия Изток било извънредно мъчно, защото те прекарвали много време на “изчаквателна позиция ” най-много в региона на Косово, където били дегизирани като европейци и обучавани по какъв начин да се държат с полицията в Западна Европа.

Освен това, съгласно оповестените от в. “Ил Джорнале ” разбори на разследващите служби и на Центъра за стратегически проучвания на защитата, единствено един от всеки шестима терористи идвал на Стария континент по море, до момента в който другите петима - по суша и то през Балканите. Просто тъй като в случай че мигранти дойдат примерно в Италия по море, граничната полиция ги разпознава и записва със фотоси и пръстови отпечатъци, и по този начин стават обекти за относително елементарен надзор и следене. А в случай че пришълците дойдат в Турция примерно със аероплан, купят си подправен паспорт и тръгнат с него за Европа като елементарни пасажери, то откриването им става извънредно мъчно, в случай че не и невероятно.

Доказателство за ефикасността на схемата били задържаните наскоро в Северна Италия радикални ислямисти от Мароко, които били пристигнали в страната точно преминавайки през Турция и по “балканското трасе ”.

Ето за какво Италия към този момент повече от седмица ползва изключителни ограничения за надзор по границите си и в частност по тази със Словения. Избор, оневинен съгласно държавното управление от деликатния интернационален миг след офанзивата на терористите от Хамас против Израел и апелите на ислямски фундаментлисти за Свещена война против Запада.

В същото време е засилена защитата с полиция и армия на държавните институции, военните обекти, огромните промишлени предприятия и историческите монументи. Но, както акцентира в. “Кориере каузи сера ”, блиндирането на границите на страната може да накара прилежащите є страни да създадат същото, опасявайки се от проникването у тях на пристигнали на Апенините терористи. А използването на сходни ограничения е заплаха, която може да се отрази негативно върху свободното придвижване на хора и артикули от Италия към нейните комшии.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР