Италианските карабинери задържаха двама българи, търсени с европейска заповед за

...
Италианските карабинери задържаха двама българи, търсени с европейска заповед за
Коментари Харесай

Двама българи са арестувани за убийство, грабеж и наркотици в Италия

Италианските карабинери задържаха двама българи, търсени с европейска заповед за арест за ликвидиране, обир и опиати.

Според италианските медии става въпрос за Мариян Цонев Иванов и Алексей Станиславов Славчев. Те били търсени още от март от европейските полиции. Едва в този момент обаче бил комплициран завършек на бягството им от правораздаването.

Двамата избягали през март в Холандия, откакто били упрекнати от локалната магистратура за убийството на 65-годишен холандец. Оттогава съумели да се изплъзнат на няколко пъти от контрола на управляващите, показвайки подправени документи. От няколко седмици обаче се подвизавали в Неапол и били хванати с помощта на сигнала, подаден до италианските управляващи от холандските им сътрудници.

В резултат на следствие управляващите стигнали до извода, че убийството е дело на въпросните двама българи, които били част от наркоклан в Белгия.

В началото на май полицията нахлула в апартамент в Белгия, където се считало, че двамата се укриват. По време на обиска били открити насаждения от марихуана и били задържани 9 българи и един холандец. Иванов и Славчев, както и още един българин обаче съумели да избягат, спускайки се през прозорец на открито.

Холандските управляващи издали европейска заповед за арест на тримата българи. В края на юни единият бил хванат в България. В средата на юли другите двама търсени съумели още един път да се изплъзнат от клопката на белгийската полиция посредством подправени документи. Двамата се отправили с кола към Италия, стигайки до Перуджа след ден шофиране.

След свързването на холандската полиция с сътрудниците им от Перуджа почнало следствие против двамата на италианска територия. Така се схванало, че те се укриват в Неапол, където се снабдили с нови подправени документи. Италианските управляващи почнали да ги наблюдават и управляват и по този начин в последна сметка се стигнало до задържането им през нощта на 4 август. Двамата хипотетични убийци се намират в пандиза в Поджореале.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР