Италиански ценител на храната, който живее и работи в Ню

...
Италиански ценител на храната, който живее и работи в Ню
Коментари Харесай

Ето защо пастата ви става безвкусна: Кулинарната грешка, която италианците никога не допускат

Италиански познавач на храната, който живее и работи в Ню Йорк, разгласява видео, в което подготвя паста в TikTok, а то закупи непредвидена известност.

Потребител, прочут като montes.sauce, създава и продава италиански сосове. Той постоянно споделя видеоклипове с лесни предписания за паста и сосове в своя TikTok акаунт. А последният събра милиони гледания. Описанието към видеото гласи: " Грешка №1, която хората вършат, когато подготвят паста. "

 
mistake people make when cooking pasta

Главният готвач изясни по какъв начин вярно да се готви паста. " Добавете пастата към соса, а не соса към пастата “, заключи той. Не се опасявайте да добавите вода от варенето на спагетите към соса. Тя може да послужи за лепило. " Между другото, английските готвачи постоянно приказват за това. Например, Джейми Оливър също приканва да не се изсшпво цялата вода, останала от варенето на тестени произведения. Би било задоволително да оставите към 100 мл. Подсолената нишестена вода ще направи соса по-гъст и благоуханен.

Интересното е, че видеото провокира много спорни мнения. Някои са съгласни с готвача, а други споделят личните си разновидности за подготвяне на паста и сос. Потребител на TikTok на име Me разяснява: " Не, тогава ще имате прекалено много сос върху вашата паста. Добавете малко сос, с цел да покриете пастата, с цел да не се слепва, след което прибавете соса при сервиране. " Шанън Ърл Месне пък го обори с коментара: " Не го върша, тъй като не обичам остатъците от накисната паста. Оставям всеки да добави толкоз сос, колкото желае. "



Създателят на видеото montes.foods добави още, че с цел да не стане пастата прекомерно разварена, тя би трябвало да се сготви ал денте. " Когато е приготвена al dente, това разрешава на пастата да попие соса. Добавянето на малко вода към нея оказва помощ за това. "  

 

 
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР